Повреда Вестбрука, драматичне победе Мајамија и Чикага

Протекле ноћи у НБА лиги одиграно је неколико сјајних драматичних утакмица, попут победа Мајамија и Чикага после продужетака, али су и оне делимично остале у сенци повреде Расела Вестбрука у победи Оклахоме над Њу Орлеансом са 122:116. Звезда Оклахиме Расел Вестбрук повредио је чланак леве ноге у трећој четвртини меча и неизвесно је колико ће му времена требати за поновни излазак на паркет.

Вестбрук је за 25 минута игре постигао 17 поена уз седам скокова и девет асистецијуа, а онда је у једном доскоку испод коша нагазио на ногу Ентонија Дејвиса и изврнуо чланак леве ноге.

Терен је напустио шепајући, јер уопште није успео да се ослони на ногу и више се није враћао у игру.

Оклахому су до победе предводили Пол Џорџ са 23 поена и Денис Шродер са једаним поемом мање.

У пораженом тиму најефикаснији је био Џулијус Рендал са 26 поена. Пратили су га са двосртуким двоцифреним учинцима Џру Холидеј од 22 поена и 14 асистенција и Никола Миротић са по 16 поена и скокова, али их то није спасло пораза.

Чак два меча су синоћ завршена после продужетака победама гостујућих екипа. Мајами је славио на гостовању Детроиту са 120:115 после продужетка у мечу који је трајао три сата, а Чикаго је надиграо Њујорк са 116:115 након два продужетка.

Мајами је успевао да води готово током целе утакмице и кад се учинило да ће однети победу у самом финишу, пет секунди пре краја домаћини поготком Драмонда стижу до изједначења и продужетка.

И у продужетку је борба била изједначена, али се пред крај Мајами одвојио и продужетак добио са 15:10 за четврти тријумф сезоне који долази након три везана пораза. детроиту је ово пети пораз у сезони.

Мајами је предводио Џош Ричардсон са 27 поена, осам скокова и четири асистенције. Горан Драгић додао је 21 поен, а имао је и седам скокова и шест асистенција уз једну блокаду. Двејн Вејд је постигао 18 поена.

На другој страни Андре Драмонд је постигао 25 поена и 24 скока, а Блејк Грифин је меч завршио са 24 поена и 15 скокова.

Чикаго је на гостовању у Њујорку још драматичније дошао до победе са 116:115 након два продужетка.

После велике борбе у самом финишу, на 49 секунди пре краја меча, домаћини су тројком Тријера изборили први продужетак.

Онда су у финишу продужетка гости успели да изједначе на 108:108 поготком Левина који је постао и играч одлуке јер је и у финишу другог продужетка донео победу из слободних бацања на две секунде пре краја меча.

У тиму Чикага најефикаснији је био Зак Лавин који је меч завршио са рекордом каријере са чак 41 поеном, а имао је и по четири скока и асистенције, три блокаде и две украдене лопте.

Њујорк је са 23 поена и 24 скока уз седам асистенција предводио Енес Кантер. Марио Хезоња меч је завршио са 16 поена, шест скокова, две асистенције и по једном блокадом и украденом лоптом.

Занимљиво је било и у Индијани где су домаћини поражени од Хјустона са 94:98, а Орландо је на свом паркету са 102:100 савладао Кливленд Кавалирсе. За Меџик је ово четврта победа у сезони, а за Кавалирсе већ девети пораз у десет одиграних мечева. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво