Прва победа Химкија, ПАО славио у "Морачи"

Кошаркаши Химкија забележили су први тријумф у Евролиги, пошто су у петом колу на свом терену савладали Гран Канарију са 87:72. Будућност изгубила и пети меч у такмичењу, Панатинаикос славио у "Морачи" 72:67. Реал после преокрета савладао као гост екипу Жалгириса 90:79. Армани на свом терену савладао екипу Ефеса 81:80.

Екипа Химкија стигла је до прве победе у Евролиги, савладавши у петом колу тим Гран Канарије 87:72.

Руски тим је доминирао у већем делу сусрета, на полувремену је имао 16 поена предности, да би у последњој деоници попустио и дозволио ривалу да смањи резултатски заостатак.

Алексеј Швед постигао је 24 поена (пет тројки), Тони Крокер је додао 17, а Ентони Гил 15 поена у екипи Химкија. У Гран Канарији најефикаснији су били Пасечникс и Стробери са по девет поена.

Будућност и даље не зна за тријумф у елити, а у петом колу у "Морачи" победу је однео Панатинаикос – 72:67.

Екипа Александра Џикића одиграла је добар меч, имала егал током већег дела сусрета, али је ПАО у последњој деоници направио двоцифрену предност, коју Будућност није успела да стигне.

Дешон Томас постигао је 14, а Јоанис Папапетру 13 за побднички тим, док је најбољи у Будућности био Ален Омић са 16 поена.

Жалгирис је добио прву четвртину против Реала 32:18, али је ипак изгубио меч у "Жалгирио" арени – 90:79.

Реал је последњу деоницу добио резултатом 28:11 и забележио и пету победу у такмичењу и остао на првом месту на табели Евролиге.

Јанкунас је постигао 18, а Волтерс 16 поена за домаћу екипу, док се у Реалу истакао Ентони Рендолф са 16 поена. Руди Фернандез је додао 15, а Густаво Ајон 13 за "краљевски" клуб.

У последњој утакмици петог кола, Армани је у Милану савладао екипу Ефеса 81:80.

Иако је одиграо одличан меч, Васа Мицић био је трагичар у поразу турске екипе. Српски репрезентативац је прво промашио два слободна бацања при вођству своје екипе 80:78, 16 секунди пре краја, а онда је, после тројке Мјака Џејмса, изгубио лопту у последњим тренуцима меча.

Мицић је утакмицу завршио са 15 поена, седам скокова и четири асистенције, а једини ефикаснији од њега у пораженој екипи био је Адријен Моерман са 23 поена.

У побдничкој екипи најбољи је био Мајк Џејмс са 15 поена, Владимир Мицов додао је 14, а Артурас Гудаитис 13 поена.

Армани је забележио четврти тријумф, а Ефес други пораз у сезони.

Табела: Реал, ЦСКА (5/0), Фенербахче, Армани (4/1), Панатинаикос, Барселона, Ефес, Олимпијакос (3/2), Басконија, Жалгирис, Бајерн (2/3), Химки, Макаби, Дарушафака, Гран Канарија (1/4), Будућност (0/5).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи