Тринкијери: Партизан је част, чека нас много посла...

Први страни тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да му је част што је преузео клуб у коме су се прославила многобројна велика имена, али и да је свестан великог ризика и тешког тренутка због лоших резултата. "Ово није клуб, већ живот", поручио је он и обећао велики рад и зној, на својој првој конференцији за медије.

Тринкијери је поручио да се пре доласка у Београд чуо са најтрофејнијим европским тренером Жељком Обрадовићем, који је са Партизаном био првак Европе.

"Част ми је што сам први страни тренер у Партизану. Да кренем са именима у Партизану, немамо толико времена. Професор Николић, Вујошевић, Обрадовић... Ово је чиста кошарка, више титула него цео НБА. Огромна одговорност је испред мене, пуне руке посла, не знам да ли ће ми две руке бити довољне", рекао је Тринкијери на промоцији у хали "Александар Николић" пред великим бројем новинара.

Изазов је, наглашава, да оствари велики резултат са црно-белима свестан велике одговорности.

"Ризик је кад имаш породицу, чуваш децу, на послу, са тим се живи. Јесте велики ризик, али сам се бацио на то и биће тешко, уверен сам у једно, даћу све од себе. Имам квалификација да будем тренер Партизана? Да... Ово није клуб, већ живот", поручио је он и обећао велики рад и зној, сликовито и да може мајица да се натопи крвљу, иако "црвена боја није омиљена".

Према његовим речима, Партизан је бренд у жели да остави дубок траг у Београду.

"Имао сам пуно понуда, али нисам могао да пронађем праву средину за мене. Сада јесам. Овај менаџмет Партизана иде јаком брзином и екипа мора исто тако. Ово је изузетно занимљива ситуација", навео је он.

Када су у питању појачања, каже да ће највеће бити подршка навијача.

"Имамо такве навијаче да ће они бити прво појачање. Најгоре је кад се млади играчи плаше грешке, морамо да их подржимо. Циљ је преживети, сваки дан... Хтео сам Клеја Томпсона, али га Голден стејт не даје и шта ми преостаје? Да радимо сваким даном све више у дворани и напредујем", истакао је Тринкијери.

Тринкијери сматра да су у овом тренутку бољи Црвена звезда, Будућност, Цедевита, а да Мега нема изгубљену утакмицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво