Звезда боља од ФМП-а за максималан учинак у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Железнику домаћу екипу ФМП-а са 81:72 у мечу петог кола АБА лиге, чиме су задржали лидерску позицију на табели и максималан учинак.

Црвено-бели су одиграли јако добро и онолико колико им је било довољно да победе амбициозни тим ФМП-а.

Лидер регионалног такмичења је више него добро отворио меч, када је након вођсва ФМП-а од 5:4 успео да преокрене на 5:18.

Како је време у првих 20 минута игре одмицало, Звезда је повећавала предност, а она је у једном тренутку износила 19 поена. 

ФМП се није предавао па је тим из Железника у неколико наврата успео да дефицит смањи на десет поена. На полувреме се отишло са резултатом 45:32 за Звезду.

У другом полувремену Звезда је отишла поново на 18 разлике, али та предност није дуго била на снази. Играло се у налетима, а више их је имао ФМП, који се у једном тренутку потпуно вратио у меч, овога пута су "пантери" смањили на само пет разлике.

У последњим минутима четврте четвртине, Звезда је серијом 9:0 успела да се одлепи од ривала и да приведе меч крају.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Фаје са 18 поена, 13 је постигао Добрић, а Перпероглу је меч заврпио са 10 поена.

Код ФМП-а још једном је најбољи био Апић који је постигао 22 поена, 15 поена постигао је Рит, а Ребец додао 12.  

Након пет одиграних утакмица Звезда је непоражена и налази се на челу табеле, док ФМП има скор од две победе и три пораза и дели пето место са Игокеом, Партизаном, Цибоном и Крком.

У другом мечу Цибона је након продужетка савладала Олимпију са 80:78. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво