Прва победа Филаделфије, порази Вашингтона и Лејкерса

Филаделфија је убедљиво савладала Чикаго са 127:108 и дошла до прве победе у сезони предвођена расположеним Џоелом Ембидом. У драматичној завршници Мајами је надиграо Вашингтон са 113:112, а у последњој синоћној утакмици НБА лиге Портланд је надиграо ЛА Лекјерсе са 128:119.

У дуелу Филаделфије и Чикага није било много неизвесности иако је Чикаго на старту меча повео и добио прву четвртину меча.

А онда је Филаделфија серијом погодака Дарија Шарића и Роберта Ковингтона направила разлику већу од 20 поена. Предводио их је најефикаснији Џоел Ембид са 30 поена. Бен Симонс је имао трипл-дабл са 13 поена, 13 скокова и 11 асистенција.

Код Булса, којима је ово био први меч у сезони, најбољи је био Зек Лавин са 30 поена.

Меч Мајамија и Вашингтона је протекао у обостраном надигравању и обртима из којих је Мајами у финишу меча изашао као крајњи победник.

У последњи минут је Вашингтон ушао са пола коша предности, а Џон Вол је могао да реши меч али је на 10 секунди до краја промашио шут за три поена. Хиту је остало 6 и по секунди уз тајм-аут, а после промашаја Двејна Вејда, Кели Олиник је погодио за два поена и донео победу тиму јер је до краја меча остало свега две десетинке.

Најефикаснији у Мајамију је био Џош Ричардсон са 28 поена, а играч одлуке Кели Олиник је меч завршио са 9 поена.

У тиму Вашингтона најефикасни је био Џон Вол са 26 поена, а пратио га је Бредли Бил са 20 постигнутих поена.

У последњем мечу вечери Портланд је надиграо ЛА Лекјерсе са 128:119.

Кошаркаши Портланда су овом победом покварили званичан деби Леброна Џејмса у новом тиму.

Популарни "Краљ" у свом стилу пунио је статистичке колоне и меч завршио са 26 поена, 12 скокова и шест асистенција, али то није било довољно јер су на другој страни били расположени Демијан Лилард са 28, Ник Стаускас са 24 и Си-Џеј Меколум са 21 погодака.

Код Лејкерса истакли су се и Џош Харт са 20 и Брендон Инграм са 16 поена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво