Звезда "преживела" Монако и уписала другу победу у Еврокупу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Монака са 66:63 у мечу другог кола Еврокупа.

Звезда је уписала победу на тешком гостовању у Монте Карлу, упркос томе што српски представник није бриљирао током меча.

Веома тврда и чудна утакмица одиграна је у Монаку, са малим бројем поена и са два прекида због техничких проблема у дворани са семафором, сатом и статистиком.

Меч је почео тако што у прва два минута нису виђени поени, Монако је повео са 4:0, након чега је Звезда заиграла боље и направила серију од 17:2 и прву четвртину завршила резултатом 17:6. Кикановић је постигао све поене за домаћу екипу у првој четвртини. 

Звездини проблеми почели су у другој и делом треће четвртине, када су црвено-бели имали великих потешкоћа у нападу, чак и са линије за слободна бацања, дуг период празног хода, што је Монако користио да смањи предност.

У трећој четвртини Монако је играо боље и успео да дође до 11 поена предности. 

Ипак домаћа екипа није успела да одржи ту предност, па је Звезда успела да веже неколико добрих одбрана и поена и да се резултатски врати у меч.

Нерешено и неизвесно је било у последња два минута, а меч је "преломио" напад Звезде у којем су промашили три тројке, али и ухватили два офанзивна скока. Лопта је дошла до Регланда, који је био прецизан за три поена.

Након тога уследила су и два слободна бацања америчког плејмејкера за предност Звезде од пет поена, што противник није успео у кратком временском периоду да сустигне.

Најефикаснији у Звезди били су Регланд и Перпероглу са по 13 поена, док је Кикановић предводио Монако са 22. 

Звезда је уписала другу победу у Еврокупу, пошто је у првом колу савладала Улм код куће.

У наредном колу црвено-бели играју против Андоре у дворани "Александар Николић" 16. октобра. 

Овако је протекао меч:

21.51 – Крај меча, победа Звезде над Монаком од 66:63.

21.18 – На крају треће четвртине, Монако води са 44:37.

Звезда има великих проблема у нападу, пошто је у трећој деоници постигла само осам поена. Монако је искористио тај празан ход како би прво сустигао претходну предност гостију, а потом и осетније повео. 

21.00 – Поново је настављен меч.

20.48 – Поново организатори имају техничких проблема, овога пута уз статистику не раде семафор и сат, па је меч прекинут.

20.45 – Настављен је меч...

20.30 – Крај првог полувремена, Звезда води 29:24.

У Монаку се игра веома тврда кошарка са малим бројем поена. Монако је заиграо боље у другој четвртини и успео да дође до резултатског егала. У једном тренутку било је нерешено (24:24), након чега је Звезда серијом 5:0 затворила прво полувреме. 

20.10 – Меч је на кратко био прекинут због техничких проблема у дворани, тачније статистика не ради, али су се тренери обе екипе договорили да ће се меч наставити.

20.05 – Завршена је прва четвртина, Звезда води са 17:6.

Након што више од два минута није било поена, Монако је успео да у два наврата преко Кикановића поведе са 4:0. Звезда је потом након тајм-аута успела да консолидује игру и да направи серију 17:2 до краја четвртине.

19.46 – Почео је меч.

19.40 – Играчи обе екипе су на терену, меч ускоро почиње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво