Партизан после преокрета бољи од Зенита

Партизан – Зенит 89:82. Кошаркаши Партизана забележили су прву победу у овогодишњем Еврокупу, пошто су после преокрета савладали екипу Зенита. Загорац и Лендејл најбољи у црно-белом саставу. Навијачи вређали репрезентативца Србије Марка Симоновића. Следећи меч Партизан игра у Шпанији, а противник је Валенсија.

Црно-бели кошаркаши, после две победе на старту АБА лиге и пораза у Тренту, забележили су први тријумф у Групи Ц Еврокупа, савладавши у препуном "Пиониру" екипу Зенита 89:82.

Партизан се није најбоље снашао на почетку меча. Утисак је да је фантастична атмосфера можда више утицала негативно на њих него на госте, који су у почетних пар минута успели да лако долазе до поена и са предношћу од 9:2 оду на први тајм-аут.

Након тога, црно-бели су заиграли знатно боље пре свега у одбрани, што је отварало доста простора за лаке поене у транзицији Загорца и релативно лакше шутеве за Маринковића и Лендејла.

Резултатска клацкалица одвијала се све до средине друге четвртине. Партизан је у тој деоници први пут повео на мечу резултатом 26:24, али уследила је серија гостију од чак 12 везаних поена, па је Зенит до краја првог полувремена углавном одржавао предност која је варирала од између шест и десет поена.

Ако је публика негативно утицала на Партизан на почетку првог, потпуно другачији ефекат имала је на почетку другог полувремена, када су црно-бели надокнадили седам поена заостатка и на крилима Загорца дошли до осам поена предности средином треће деонице.

Зенит је у последњем минуту треће четвртине успео да повеже неколико одбрана и постигнутих поена, па се у завршну четвртину ушло са нерешеним резутлатом.

Веома неизвесно било је у последњем делу меча, у којем се играло кош за кош. Партизан је успео да веома битном тројком Сија и поенима Гагића створи седам поена предности. Црно бели су потом успели да се одбране у неколико наврата и да упишу прву победу ове сезоне у Еврокупу.

Џок Лендејл и Раде Загорац меч су завршили са по 16 постигнутих поена, Банџа Си, Вања Маринковић и Ђорђе Гагић додали су по 12, док је Алексеј Николић постигао 11 поена.

У екипи Зенита феноменалан је био Џерод Јутоф са 25 поена (тројке 5/5) и десет скокова, 16 је додао Џејлен Рејнолдс, а 14 Филип Скраб.

Наредни меч у Групи Ц Еврокупа Партизан игра 17. октобра у Валенсији. 

Овако је протекао меч:

21.53 – Крај меча, Партизан је савладао екипу Зенита 89:82.

21.42 – Ушли смо у последњих пет минута утакмице, Зенит води 78:75.

21.31 – После три одигране четвртине резултат је нерешен 65:65.

Имали су црно-бели осам поена предности на средини треће деонице, али овога пута Зенит се враћа у живот. Почео је Партизан да погађа тројке, руски тим све теже стиже до коша, што се одражава и на резултат.

Загорац и лендејл постигли су по 16 поена, Маринковић је још на десет. На другој страни Јутоф има 17 поена, Рејнолдс 13, а Скраб 12.

21.18 – Средина треће четвртине, партизан води 56:55.

Лендејл је са две тројке покренуо серију Партизана, коју је наставио Раде Загорац. Крило црно-белих прво је два пута прекинуо напад гостију, а онда и погодио тројку за преокрет Партизана.

21.04 – Настављен је меч.

20.49 – Полувреме, Партизан – Зенит 39:46.

Тешко црно-бели стижу предност ривала, док Зенит у два-три лако одлепи. Ипак, изабраници Ненада Чанка показали су да могу равноправно да се носе са фаворизованим противником.

Ваеа Маринковић је најефикансији са десет поена, Лендејл је додао осам, а Гагић шест. На другој страни, Рејнолдс има 13, Јутоф 10.

Партизан је погодио само једно тројку из седам покушаја, док Зенит за три шутира 5/9. У осталим статистичким категоријама екипе су прилично изједначене.

20.38 – Средина друге деонице, Зенит води 36:29.

Гости користе и најмање опуштање црно-белих кошаркаша и праве серију. Додуше, кошркаши Зенита погодили су и велики број тешкиш шутева и заслужено воде.

20.24 – После прве четвртине гости воде 22:21.

Још једном је Зенит побегао на осам поена предности, али се још једном Партизан враћа. Вања Маринковић је постигао седам поена, Џок Лендејл је додао четири. На другој страни, седам поена Рејнолдса, шест Скраба.

20.15 – Бољи почетак меча за госте, који после пет минута воде 14:10.

Имао је Зенит и осам поена предности, али су црно-бели добром одбраном ухватили прикључак.

20.02 – Почео је меч.

19.58 – Представљени су играчи обе екипе. Зенит игра ослабљен неиграњем три играча, док је Партизан комплетан.

19.50 – Играчи обе екипе су на терену, у току је загревање, меч ускоро почиње...

19.20 – Кошаркаши Партизана угостиће екипу Зенита пред препуним трибинама "Пионира", пошто су све улазнице за меч распродате сат времена пре почетка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво