Звезда савладала Улм на старту Еврокупа

Црвена звезда – Улм 88:73. Кошаркаши Звезде успешно су почели сезону у Еврокупу, пошто у у мечу првог кола Групе А на свом терену савладали немачки Улм. После три изједначене четвртине, црвено-бели "сломили" противника у последњој деоници. Наредни меч Звезда игра у гостима против Монака.

Црвена звезда је савладала Улм у првој утакмици у овогодишњег Еврокупа 88:73 и на најбољи могући начин почела евросезону.

Немачки тим се показао као неугодан ривал током три четвртине, да би црвено-бели у последњој деоници "сломили" отпор противника и забележили убедљив тријумф.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Американци Били Берон са 19 и Џо Рагланд са 17 поена, док је Стратос Перпероглу додао 14.

У екипи Улма истакао се Исак Фоту са 16 поена.

Гости су боље отворили меч, али Звезда до крај апрве четвртине стиже до вођства од 28:21. У неколико наврата чинило се да ће се црвено-бели одлепити, али је Улм некако успевао да дође до егала, па је домаћин на полувремену водио 46:43.

Звезда у трећој четвртини први пут на мечу стиже до двоцифрене предности, али Улм се још једном враћа у живот, те је на уласку у последњу деоницу екипа Милана Томаића имала три поена предности.

А онда је одбрана Звезде завршила посао. Полако се увећавала предност црвено-белих, која је у једном тренутку износила и  15 поена, до коначних 88:73.

У наредном колу Звезда гостује Монаку, док Улм на свом терену дочекује екипу Галатасараја.

Овако је протекао меч у дворани "Александар Николић".

20.56 – Крај меча, Звезда је савладала Улм 88:73.

20.41 – Средина последње четвртине, Звезда води 74:64.

Поново црвено-бели имају двоцифрену предност, овога пута не би требало да је испусте.

20.27 – После три четвртине, Звезда води 62:59.

Имали су црвено-бели и двоцифрену предност, али упорни Улм се још једном враћа и улазимо у неизвесну последњу четвртину. Рагланд је постигао 17, Берон 15 поена, док у гостујућој екипи Фоту има 13, а Еванс 10 поена.

20.15 – Спор почетак другог полувремена за обе екипе, Звезда води 54:48.

20.03 – Настављен је меч.

19.48 – Полувреме, Звезда – Улм 46:43.

Успели су гости из Немачке да стигну Звездину предност, али црвено-бели ипак воде на полувремену. Били Берон је најефикаснији на мечу са 13 поена, Рагланд је постигао 10, а Перпероглу седам. У гостујућој екипи Фоту има 10, Рајан Томпсон седам.

Звезда је у другој четвртини покварила проценат шута за три поена (6/12), који је био одличан у првих десет минута (5/7).

19.34 – Средина друге четвртине, Звезда води 37:29.

Одржава Звезда предност из прве четвртине и одбија нападе гостију из Немачке. 

19.20 – После прве четвртине Звезда води 28:21.

Одличних пет минута за црвено-беле, пре свега у шуту за три поена, па Звезда има лепу предност после десет минута игре. Рагланд и Берон постигли су по осам поена за Звезду, на другој страни шест је постигао Рајндхарт (две тројке).

19.09 – Половина игре у првој четвртини, гости воде 11:10.

Бољи почетак за немачку екипу, која је водила 11:5, али се Звезда поенима Лазића и тројком Берона враћа у игру.

19.01 – Почео је меч у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи