Звезда преслишала Олимпију

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Олимпију са 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9) и пласирали су у полуфинале Суперкупа АБА лиге. У борби за финале црвено-бели ће у суботу играти против Цедевите.

Црвена звезда је остварила победу против солидне Олимпије. Звезда је меч преломила у трећој четвртини. Сјајну партију пружио је Мајк Цибрес са 14 поена, који је био и најефикаснији у победничком тиму. Били Верон је био одличан у шуту са дистанце, а забележио је учинак од 12 поена.

Прва четвртина припала је Олимпији, која је нешто боље ушла у меч. Звезда је дуго тражила шут, ипак први део припао је тиму из Љубљане резултатом 28:20. У наставку Звезда је повезала редове и полако хватала резултатски прикључак. Други период црвено-бели су решили у своју корист резултатом 20:14, па се на поливреме отишло са два поена предности за Олимпију.

Друго полувреме донело је много бољу игру Црвене звезде на свим позицијама. Доминација под кошем донела је додатну сигурност црвено-белима. Предност је константно расла. Трећи период Звезда је решилау своју корист са 20:9.

У последњој четвртини црвено-бели су наставили да ломе противника, који више није имао снаге да се супротстави шутерски расположеној Звезди. Предност је расла и у последњих пет минута се ушло при резултату 76:56. Наставила је Звезда да повећава предност до коначних 86:60.

Поред Цирбеса и Барона у тиму Звезде Перпероглу и Регланд су постигли по 11 поена, а двоцифрен учинак је имао и Ристић са 10. Код Олимпије најефикаснији је био МЕсичек са 15 поена, док су Бегић и Лазић постигли по 10.

У суботу се играју полуфинални мечеви:

Партизан - Будућности 18.00

Црвена звезда - Цедевита 20.30

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи