Словенци без пласмана на СП, и Хрвати близу истог исхода!

Кошаркашка репрезентација Словеније поражена је у Стожицама од Турске резултатом 86:77 и тако практично изгубила све шансе за пласман на Светско првенство у Кини 2019! Нови пораз "НБА" Хрватске, овога пута у Пољској.

То значи да после највећег успеха у историји о освајања европске титуле прошле године у Истанбулу, "змајчеки" неће наступити на првом наредном великом такмичењу!

Без селектора Игора Кокошкова и важних играча из Истанбула - браће Драгић, Дончића, Препелича и Блажича, Словенци су у Љубљани доживели шести пораз и дефинитивно се опростили од пута у Кину. 

Вилбекин је био најбољи актер меча и кључни играч за Турску са 22 поена, уз најефикаснијег Коркмаза (24). Код европских првака Рендолф најбољи са 24.

Словенија има две победе и шест пораза и последња је иза Украјине (4-4), Црне Горе (4-4). Трећепласирана је Летонија са скором 5-3, а првопласирана је Шпанија са само једним поразом и седам победа.   

У веома тешкој ситуацији је и Хрватска, која је као гост поражена у Пољској са 79:74.

Богдановић најбољи нкод "коцкастих" са 22 поена, док је код Пољака Вачински био најбољи са 21.

Треба истаћи да су Хрвати овог септембра играли у најјачем могућем саставу, са НБА играчима али да им ни то није помогло да задрже контролу над својом судбином у квалификацијама за Светско првенство.

Табела: Литванија 8-0*, Италија 6-2, Мађарска 4-4, Холандија 3-5, Хрватска 3-4, Пољска 3-4.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво