Баскеташи Србије: Знали смо да ћемо донети злато кући

Баскеташи Србије из Новог Сада, који су у Букурешту освојили европску титулу, допутовали су у Београд и том приликом истакли да су веома задовољни што су коначно освојили једини трофеј који им је недостајао.

У финалном мечу савладали су прошлогодишњег шампиона Летонију резултатом 19 према 18 и тако спојили светску и европску титулу.

"Од почетка смо били убеђени да ћемо добити златну медаљу у одличној форми смо, играмо јако добро. У последњих два месеца буквално смо све турнире освојили, то европско нам недостаје у нашој колекцији трофеја. Били смо много мотивисани и знали смо да ћемо донети злато кући", рекао је Дејан Мајсторовић, репрезентативац Србије у баскету

Од 2012. нижу победе. Још немају медаљу са Олимпијских игара. Прва прилика за то, каже МВП турнира биће у Токију, за две године, када постају олимпијски спорт.

"Далеко је, две године у спорту значи много, ми увек идемо корак по корак, утакмицу за утакмицу, турнир за турниром, имамо још доста ствари које ове године морамо да урадимо. Овај спорт није само борити се за медаљу на Олимпијским играма он је много више, култура улична и ми смо били овде много пре помисли на Олимпијаду и сигурно ћемо бити много након те прве Олимпијаде", поручио је Душан Домовић Булут.

Победили су све, стигли у Београд на мали предах, али без кофера.

"Момци су изгубили кофере, али све је ок, медаље су ту, трофеј је ту, то је најбитније", додаје Мајсторовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво