Србија декласирала Естонију

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала екипу Естоније у мечу квалификација за Светско првенство у Кини, резултатом 91:65 (22:16, 23:13, 29:11, 17:25).

Било је изузетно важно победити у овом мечу квалификација, о чему је говорио и селектор Александар Ђорђевић, а кошаркаши Србије су се, пре свега приступом и залагањем, потрудили да изненађења не буде.

У поштено попуњеној хали „Александар Николић" у Београду, екипа селектора Ђорђевића је од првог минута показала гостима да на свом паркету не беже од улоге фаворита.

Ђорђевић је на терен послао петорку - Јовић, Богдановић, Лучић, Бјелица, Милутинов.

Србија је била добра у нападу, али нешто „мекша" у одбрани, па су Естонци већ изашли из бонуса, док „орлови" нису направили нити један прекршај.

Због тога су Естонци постигли неколико лаких поена, преко Кајупанка, али је Србија држала предност, упркос лошим процентима шута за три поена.

Лучић је постигао шест поена у првој четвртини, а Милосављевић један мање.

На полувремену, Србија је имала осетну предност - 45:29, а како је време одмицало, српски тим је био све бољи и опуштенији.

Предност је расла, нарочито после серије 6:0, после чега је селектор гостију тражио тајм-аут.
Естонци су се у последњој четвртини распуцали, погодили неколико везаних тројки, али је Србија на крају убедљиво славила са 91:65.

Најефикаснији у екипи Србије био је Немања Бјелица са 14 поена, 11 је додао Лучић, а по десет Јеловац и Радуљица.

У гостујућој екипи најрасположенији је био Кајупанк са 17 поена, а по 12 су постигли Котсар и Рајесте.

У идућем колу, репрезентација Србије игра у гостима против Израела 30. новембра.

Четири кола је остало до краја квалификација, а Србија има две победе више од Грузије и Израела, који су на четвртом и петом месту. 

Немачка и Грчка су на првој и другој позицији у групи са максималним учинком и већ су обезбедиле пласман на Светско првенство.

Данас је Грчка савладала Грузију 86:85, а Немачка је, после продужетка, била боља од Израела (112:89), што иде у корист екипи Александра Ђорђевића.

Овако је протекао меч:

21.55 - Крај меча, победа Србије 91:65.

21.48 - Естонци су везали неколико тројки, али је Милутинов одговорио прелепим закуцавањем, а потом и Калинић тројком. Србија води 83:50.

21.34 - Диван напад "орлова", Мицић је проиграо Недовића, овај положио за предност 72:38. Мање од 60 секунди до краја треће летвртине.

21.25 - Србија води 59:32, селектор Естоније тражи предах. Нова серија српских кошаркаша, коју је завршио Немања Бјелица тројком из угла.

21.21 - Серија Србије на старту другог полувремена 6:0.

21.18 - Почела је трећа четвртина.

21.00 - Полувреме. Лучић има осам поена, по шест су постигли Радуљица, Милосављевић и Недовић. У тиму Естоније, Кајупанк је убацио 11 поена, а осам је додао Котсар.

20.47 - Средина друге четвртине, Србија има двоцифрену предност - 31:20.

20.35 - На крају прве деонице, Србија води 22:16. Лучић има шест поена, Милосављевић један мање. Кајупанк предводи Естонце са 11 поена.

20.27 - Леп напад Србије и још лепше закуцавање Немање Бјелице.

20.26 - Нешто више од три минута до краја првог дела игре. Естонци изашли из бонуса, кошаркаши Србије без фаула. „Орлови" добри у нападу и офанзивном скоку, али се стиче утисак да су гости прелако дошли до поена.

20.15 - Почео је меч. Петорка Србије:Јовић, Богдановић, Лучић, Бјелица, Милутинов. Прва екипа Естоније: Рајесте, Котсар, Кајупанк, Вејдеман, Куламае.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи