БиХ само чудо води на Мундобаскет

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине поражена је од Финске резултатом 85:81 у мечу квалификација за Светско првенство у Кини.

Поразом у Финској, кошаркаши БиХ су се додатно удаљили од првенства света у Кини 2019. године, па су сада шансе да заиграју на Мундобаскету сведене на минимум.

Прву четвртину Финци су добили резултатом 22:14, а потом су направили серију 9:0 почетком друге. Ипак, захваљујући Јусуфу Нуркићу, на полувреме се отишло с предношћу домаће екипе једноцифреном разликом (43:34).

Финци су трећу деоницу игре добили резултатом 27:15 и у последњих десет минута игре ушли с великих 70:49.

У последњој четвртини, Јасмин Репеша је увео Нуркића који је практично сам вратио БиХ на само "минус три" (81:78).

Ипак, Финци су у трилер завршници успели да сачувају предност и остваре победу.

Сасу Салин је сусрет завршио са 27 поена уз шут за три поена 6/8, док је Јусуф Нуркић убацио 20 поена уз 9 скокова за само 20 минута.

Репрезентацији БиХ за пласман на Светско првенство сада треба чудо, односно да победи у свим утакмицама до краја квалификација уз услов да се "поклопе" и остали резултати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво