Грчка боља од "орлова" на Криту

Грчка – Србија 70:63. Кошаркаши Србије поражени су на Криту у оквиру квалификационе Групе Л за Светско првенство у Кини. "Орлови" су тако изгубили корак са водећим екипама Грчке и Немачке, али и дање држе треће место које води на шампионат света. Наредни меч Србија игра у недељу против Естоније.

Кошаркашка репрезентација Србије поразом је почела такмичење у Групи Л квалификација за Светско првенство у Кини, пошто је на Криту изгубила од Грчке 70:63.

У изједначеном сусрету Грци су имали више концентрације и захваљујући бољем шуту за три поена стигли до победе, која их оставља на првом месту у групи уз Немачку (обе екипе имају скор 7-0).

Србија је поразом остала на трећем месту у групи, последњем које води на Светско првенство, са скором 4-3 и до краја квалификација бориће се са Грузијом и Израелом (обе екипе по 3-4).

"Орлови" су добро почели меч на Криту, имали предност у добром делу првог полувремена, да би Грчка на одмор отишла са предношћу, захваљујући тројкама Слукаса.

Домаћин је боље ушао у наставак и у једном тренутку стигао до 12 поена предности. Ипак, "орлови" се нису предавали и после тројки Богдановића и Мицића дошли до изједначења 57:57.

Ипак, Грчка је боље одиграла у финишу, српски кошаркаши нису могли да погоде тројку, па су домаћи без већих проблема привели меч крају.

Богдан Богдановић био је најефикаснији на мечу са 19 поена, Стефан Јовић додао је 11, а Немања Бјелица девет, уз 12 скокова.

У грчком тиму најефикансији су били Принтезис и Калатес са по 15 поена, док је Слукас постигао 11.

Наредни меч у квалификацијама, Србија игра у недељу против Естоније (20.15) у дворани "Александар Николић".

Овако је протеако меч на Криту:

21.42 – Крај меча, Грчка је савладала Србију 70:63.

21.40 – До краја меча остало је 30 секунди, напад је за Грчку која води 68:63.

21.33 – Ушли смо у последња два минута меча, а Грчка има предност 65:59.

21.26 – Средина игре у последњој четвртини, Грчка води 61:57.

Стигла је Србија до изједначења тројкама Богдановића и Мицића, али Принтезис са два добра потеза враћа предност Грчкој.

21.18 – После три одигране четвртине, Грчка води против Србије 51:47.

Имали су Грци и 12 поена предности, али су Недовић и Симоновић унели преокрет у игру српског тима. Богдановић је постигао 14 поена, Бјелица девет, Милутинов и Јовић по седам. На другој страни, Калатес и Слукас имају по 11 поена, Принтезис седам.

21.06 – Средина игре у трећој четвртини, Грчка води 45:36.

Распуцали су се грчки играчи, њихову серију лепим закуцавањем прекида Бјелица., који има девет поена и други је стрелац екипе. Слукас нам прави велике проблеме, плеј Фенера је дошао до 11 поена.

21.01 – Серија Грчке од 5:0 на почетку треће деонице, домаћини воде 40:32.

Ђорђевић тражи тајм-аут. Лоша игра у нападу српског тима, што Грци користе и долазе до прве осетније предности на мечу.

20.57 – Настављен је меч.

20.40 – Полувреме, Грчка – Србија 35:32.

Домаћа екипа серијом тројки долази до предности на полувремену. Грци шутирају тројке 7/13, Србија 4/16. Одлична одбрана "орлова", који ни у другој деоници нису испунили бонус. Калатес и Слукас најефикансији у Грчкој са по осам поена, Богдановић је постигао 12, Милутинов и Јовић по седам у српском тиму.

20.29 – Средина игре у другој четвртини, Србија води 22:21.

Покушали су Грци снажном одбраном да се "одлепе", али Србија одбија напад и поново долази до минималне предности. Лош проценат шута за три поена српских играча – 3/14.

20.18 – После прве четвртине, Србија води 18:16.

Нема великих серија екипа, резултат је изједначен од почетка меча. Занимљиво је да су "орлови" задржали противника на 16 поена, уз само три направљена прекршаја. Јовић и Богдановић постигли су по пет поена, на другој страни Калатес има осам.

20.07 – Средина прве четвртине, Грчка води 9:8.

Очекивано мали број поена на почетку меча. Бјелица је погодио тројку за српски тим, узвратио Калатес – изједначен меч на Криту.

20.01 – Почео је меч.

19.59 – Прва постава Грчке: Калатес, Папапетру, Папаниколау, Принтезис и Бурусис. За Србију меч почињу: Јовић, Богдановић, Лучић, Бјелица и Милутинов.

19.58 – У првој утакмици Групе Л, Немачка је као гост савладала Естонију 86:43.

19.56 – Интониране су химне две државе, утакмица почиње за неколико минута.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво