Србија гостује Грчкој у веома важном мечу квалификација

Кошаркашка репрезентација Србије игра против Грчке на Криту први меч друге рунде квалфикација за Светско првенство 2019. године у Кини. Пренос је на Првом програму РТС-а и РТС Планети од 20 часова. Кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Тим Александра Ђорђевића налази се у ситуацији да мора против до сада непоражених Грка да тражи победу која ће га оставити у трци за пласман на СП.

"Орлови" тренутно заузимају треће место у групи Л са скором 4-2, иза Немачке и Грчке (обе селекције имају 6-0), а испред Израела (3-3), Грузије и Естоније (2-4).

"Највећа опасност прети од сигурно од њиховог искуства и дугогодишњег заједничког играња. Враћају се на Крит, на то морамо да будемо спремни. Бурусис игра са великим искуством, док су ту атлетицизам Адетокунба и Митроглуа који је ново име у репрезентацији. Доста атипично играју. Ту су Принтезис, Манцарис, Калатес, Слукас, Папапетру, Папаниколау... Све играчи са евролигашким искуством и дугогодишњим играњем у истом тиму. То је репрезентација која има карактер, сваке године долази до завршница такмичења. Сада играју растерећено, имају 6-0 из претходне групе", рекао је селектор Ђорђевић уочи меча.

Он је на пут повео 14 играча: Стефан Јовић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Алекса Аврамовић,  Марко Симоновић, Никола Калинић, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Стеван Јеловац, Никола Милутинов, Мирослав Радуљица и Урош Луковић.  

Меч Грчка - Србија игра се у 20 часова уз пренос на РТС 1 и РТС Планети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи