Блат о ФИБА и Евролиги: Стоп сујети и политичким идејама 

Тренер Олимпијакоса Дејвид Блат критиковао је Међународну кошаркашку федерацију (ФИБА) и Евролигу и поручио да њихов сукоб мора моментално да престане за добробит играча и целе кошарке.

Блатове речи долазе у тренутку када многи играчи морају да се одазову у репрезентацију за наступ у квалификацијама за Светско првенство у Кини, баш у тренутку припрема клубова за нову сезону.

"Неко сам ко је живео у "оба света", дуго сам био селектор, седам година на челу репрезентације Русије, а 25 као тренер. Више од деценије сам у Евролиги и знам јако добро људе са обе стране. Ова ситуација није добра за остале", рекао је Блат, а преноси Еурохупс.

Американац са израелским пасошем сматра да постоји много стручњака са добрим идејама из обе организације, али да не могу да се договоре и ураде праву ствар.

"Ово што се дешава није добро за кошарку, највише играче, али јесте за људи са израженим егом и политичким дизајном. Време је да се томе стане на пут и да неко изађе са ставом "Да видимо шта ћемо да урадимо најбоље за игру, а не за политичаре, сујете, идеје". Погрешно је и мора да престане", додао је он.

број коментара 0 пошаљи коментар