Блат о ФИБА и Евролиги: Стоп сујети и политичким идејама 

Тренер Олимпијакоса Дејвид Блат критиковао је Међународну кошаркашку федерацију (ФИБА) и Евролигу и поручио да њихов сукоб мора моментално да престане за добробит играча и целе кошарке.

Блатове речи долазе у тренутку када многи играчи морају да се одазову у репрезентацију за наступ у квалификацијама за Светско првенство у Кини, баш у тренутку припрема клубова за нову сезону.

"Неко сам ко је живео у "оба света", дуго сам био селектор, седам година на челу репрезентације Русије, а 25 као тренер. Више од деценије сам у Евролиги и знам јако добро људе са обе стране. Ова ситуација није добра за остале", рекао је Блат, а преноси Еурохупс.

Американац са израелским пасошем сматра да постоји много стручњака са добрим идејама из обе организације, али да не могу да се договоре и ураде праву ствар.

"Ово што се дешава није добро за кошарку, највише играче, али јесте за људи са израженим егом и политичким дизајном. Време је да се томе стане на пут и да неко изађе са ставом "Да видимо шта ћемо да урадимо најбоље за игру, а не за политичаре, сујете, идеје". Погрешно је и мора да престане", додао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво