Дино Рађа и званично у Кући славних

Легендарни кошаркаш Дино Рађа претходне ноћи и званично је постао становник Куће славних у Спрингфилду.

Рађу је у Кућу славних увео легендарни Лери Берд. Иначе, Рађа је тек осми европски кошаркаш који је примљен у здање у Масачусетсу.

Заједно са Рађом, у Кућу славних ушли су Стив Неш, Грент Хил, Реј Ален, Џејсон Кид, Морис Чикс, као и колеџ тренер Чарлс Лефти Дрисел, и кошаркашице Тина Томпсон, Кејти Смит и други.

На Рађу је посебно био поносан његов НБА клуб Бостон Селтикс. Клуб је на службеним страницама захвалио свом бившем кошаркашу и честитао му на великом индивидуалном признању. Једна од најпопуларнијих објава на њиховом Твитеру је тренутак када је Рађа пред окупљенима рекао: "Једном Селтикс, увек Селтикс."

"Ово што се мени вечерас догађа, то није само моје лично достигнуће. Имао сам срећу да сам рођен у исто време кад се родила цела генерација фантастичних играча које су тренирали бројни фантастични тренери. Славко Трнинић, Крешо Ћосић, Божо Маљковић, Дуда Ивковић, Светислав Пешић и кондициони тренер Мирко Кроло највише су утицали на моју каријеру. У каријери сам играо за неколико невероватних екипа. Јуниорска репрезентација из Бормија 1987, Југопластика, репрезентација бивше Југославије и репрезентација Хрватске. Ти момци са којима сам играо у наведеним екипама су фантастични и била ми је част делити свлачионицу са њима", рекао је Рађа.

Он је нагласио да је Тони Кукоч имао велики утицај на његов живот и каријеру.

"Само један кошаркаш уз мене био је део свих ових екипа. Његово име је Тони Кукоч и њега сматрам мојом кошаркашком сродном душом. Толико се добро познајемо да бисмо и сада могли заједно да играмо затворених очију. Још један великан с ким сам имао привилегију да играм је Дражен Петровић. Од њега сам научио пуно, не само о кошарци него и о животу", додао је Рађа.

"Стојко Вранковић, Перасовић, Комазец, Саша Ђорђевић, Дивац, Здовц, Паспаљ, сви они били су предивни саиграчи и били су чланови генерације која је десет година припадала самом врху европске и светске кошарке. Желим да им захвалим јер због њих сам био бољи играч. Без њих, не би било ни мене. Хвала Селтиксима, Панатинаикосу, Олимпијакосу, Риму, Задру, хвала свим докторима, физиотерапеутима, чистачицама, свима који су били укључени у живот кошаркашких екипа за које сам у каријери играо", наставио је нови члан Куће славних.

Рађа је посебно захвалио својој породици.

"Ипак, највише хвала мојој породици, због мене су много пропатили", закључио је Рађа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи