Партизан изгубио спор, плаћа преко 110.000 долара

Кошаркашки клуб Партизан изгубио је спор са тројицом бивших играча Џејмсом Гистом, Домиником Џејмсом и Друом Гордоном и мораће да плати преко 110.000 долара, саопштено је на сајту Међународне кошаркашке федерације. Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да су и пре пресуде БАТ-а предузети кораци како би се измирила дуговања.

У питању је тужба коју су због неисплаћених плата и бонуса поднели бивши кошаркаши Партизана.

Како се наводи у документу, Гисту који је у Партизан стигао у октобру 2010. године и потписао уговор вредан 300.000 долара (нето), дугује се још 20.000.

Џејмсу који је са Партизаном потписао уговор 2012. године у фебруару вредан 100.000 долара (нето) дугује се 37.500.

А Гордону који је дошао у у августу исте године од 130 хиљада на колико је потписао уговор са црно-белима дугује се 32.933 долара.

Партизан ће морати и агенцији која полаже права на ове играче да уплати преко 20.000 долара, као и да покрије све трошкове суђења.

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да су и пре пресуде БАТ-а предузети кораци како би се измирила дуговања.

У питању су неисплаћене плате и бонуси које Партизан има према бившим играчима Џејмсу Гисту, Дру Гордону и Доминику Џејмсу.

"И пре пресуде БАТ-а, КК Партизан је био свестан доспећа обавеза према Гисту, Гордону и Џејмсу, па су у вези са тим одавно преузети кораци да се обавезе измире на начин који не угрожава пословање клуба. Реализација испланираних корака представљаће формалност", написао је Мијаиловић на Твитеру, уз додатак да су сви спремни на то.

Партизан ће како би измирио ова дуговања морати да плати преко 110.000 долара. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи