Убедљива победа Звезде, пораз ФМП-а у Београду

Кошаркаши ФМП-а изгубили су у Београду од Фортитуда 59:70 (18:23, 12:27, 16:9, 13:11) у трећем колу Групе Г Европкупа. Кошаркаши Црвене звезде победили су у Пиониру пољски тим Туров резултатом 97:69, у трећем колу групе Ф.

ФМП - Фортитудо 59:70

Најефикаснији у тиму ФМП-а био је Драган Лабовић са 14 поена, док су Дерил Стробери и Лазарос Пападопулос постигли по 13 за Фортитудо.  Обе екипе сада имају исти учинак - једну победу и два пораза.  Фортитудо је у почетку повео и одржао вођство захваљујући високим играчима - Пападопулосу и Грегору Фућки. Грчки репрезентативац најзаслужнији је за почетно вођство од 7:1, односно 13:5.

Тим из Железника губио је много лопти тада, али је Лабовић тројкама довео свој тим на мању разлику, али је Фућка поенима и украденим лоптама задржао Фортитудо у вођству. 

После серије од три минута без коша на почетку друге четвртине, Фортитудо је направио серију од 15:0 и повео са 38:20. Италијанска екипа играла је добро, а ФМП упорно грешио, тако да је тим из Болоње пред крај деонице имао предност 50:28.

У другом полувремену играло се брже, али и јачим одбранама, тако да је било мање поена.  ФМП је у трећој четвртини пришао на 13 поена заостатка, али у последњој деоници у једном периоду четири минута није постигао кош, тако да је Фортитудо повратио 18 поена предности и мирно привео меч крају.  Тим из Железника завршио је меч са 21 изгубљеном лоптом, наспрам 11 фортитуда.

Звезда сигурна против Турова 97:69

Кошаркаши Црвене звезде победили су у Београду пољски Туров 97:69 (32:25, 24:10, 17:17, 24:17) у трећем колу Групе Ф Еврокупа. 

Звезда сада има скор од две победе и пораза, док Туров има само један тријумф. Најефикаснији у победничком тиму вечерас били су Лоренс Робертс и Елмедин Кикановић са по 17 поена, док је Тадија Драгићевић постигао 16.  Туров је предводио Дамир Миљковић са 28 поена.

"Црвено-бели" су однели сигурну победу у мечУ без готово имало неизвесности. Пољски тим је први повео, али је Звезда у финишу прве четвртине направила серију 17:1 и дошла до осетније предности.  Звезда је одлично шутирала, а Туров је почетком друге деонице остао без Доналда Копланда, који је при једном паду повредио колено.

Кикановић је на почетку друге четвртине погодио кош и додатно слободно бацање за 35:25. Београдски тим играо је одличну одбрану, а Робертс је био сјајан у рекету, одакле је његов тим постизао највише поена. Звезда је на полувреме отишла са резултатом 56:35.

Меч је на полувремену практично био решен, јер је домаћи тим у другом делу одржавао сигурну предност од 15 до 20 поена разлике, а ривалу није пружио ни најмању шансу да направи преокрет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво