Партизан у добром расположењу започео припреме

Кошаркашки клуб Партизан започео је припреме за наредну сезону. Тренер Ненад Чанак и играчи одрадили су први тренинг, на којем су присуствовала и појачања Партизана за наредни период.

Тренер Чанак је изјавио да верује да ће његов тим бити конкурентан у свим такмичењима у којима Партизан учествује.

"Сви знамо амбиције Партизана, екипа је направљена да буде конкурентна за трофеје у свим такмичењима и тако мора да буде. Имамо довољно времена до почетка званичих утакмица да одрадимо то што сматрамо да треба. Клуб је напорно радио да би омогућио да 90 одсто екипе буде већ на првом тренингу. Одлучили смо се за ове играче које смо довели, надам се да ће они оправдати наша очекивања", изјавио је Чанак.

Црно-бели су своје редове појачали Маркусом Пејџом, Алексејем Николићем, Радетом Загорцем, Џоком Лендејлом и Амаром Гегићем.

 "Видећемо да ли је потребно још неко појачање, кад буду кренуле утакмице. Један играч на високим позицијама био би неопходан", додао је Чанак.

Капитен екипе Новица Величковић изјавио је да су амбиције знатно веће него прошле сезоне.

"Једини циљ ми је да Партизан побеђује, да вратимо клуб где треба да буде, знате и сами да никада нисам играо за себе. Колико могу да помогнем, видећемо. Даћу свој максимум. Морам и са младима да проводим доста времена, да им указујем шта је Партизан. Многи нису свесни какав је то притисак, овај дрес зна да завеже руке. Циљ је да подршку публике искористе на прави начин и извуку максимум од себе, да временом постану шампиони".  

"Волео бих да уђемо у плеј-оф, да се нађемо у четири у АБА. Да Европа не буде као прошле године. Мора да се зна шта је Партизан. Колико можемо, видећемо. Живим да се Партизан врати где треба да буде", додао је Величковић.

Партизан је у Београду до краја месеца, а потом одлази на припреме и турнеју у Шпанију, где ће снаге одмерити са Басконијом, Сарагосом, Тенерифима. 

Црно-бели први званични меч играју против Морнара у Лакташима у оквиру АБА Суперкупа 20. септембра, док осам дана касније против Цедевите у Загребу започињу лигашку сезону. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво