Додик на челу АБА лиге, Суперкуп у Лакташима

Скупштина регионалне кошаркашке АБА лиге одржана је у Београду, а општи закључак после састанка у "Краун плази" је да је минула сезона била успешна и да је представљала прекретницу у развоју регионалне кошарке.

Како се истиче, по свим показатељима АБА лига ј.т.д. је у протеклој сезони, са четири такмичења под својим окриљем, учврстила позицију основног покретача развоја кошарке у региону.

"Прва лига је по свим аспектима отишла корак напред, што је уз премијерна издања Друге лиге, јуниорских турнира и Суперкупа, омогућило стварање идеалног амбијента за развој и промоцију кошарке. У прилог томе говори раст посете у дворанама на мечевима Прве лига за чак 24,5 одсто у односу на сезону 2016/17, као и знатно већу посету корисника на официјалним сајтовима и свим друштвеним мрежама", наводи се у саопштењу.

То је закључак усвојених извештаја директора Крешимира Новосела и спортског директора Жарка Чабаркапе,који су једногласно добили нови мандат за сезону 2018/19.

Сходно оснивачком акту и ротацији на основу абецедног реда, на Скупштини АБА лиге ј.т.д. извршене су промене у Председништву. Председавање у сезони 2018/19 преузела је Игокеа, односно њен генерални менаџер Игор Додик, док је поред Цибоне и њеног генералног менаџера Домагоја Чавловића, место потпредседника Председништва АБА лиге ј.т.д. припало ФМП-у и њеном председнику Предрагу Милојевићу.

Сезона 2018/19 почиње 29.9.2018. године, апретходно ће се у Лакташима одиграти други Суперкуп на којем ће сем домаћина учествовати седам најбоље пласираних екипа из сезоне 2017/18: Будућност Црвена звезда, Цедевита, Морнар, Партизан, Задар и Олимпија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво