Млади кошаркаши Србије убедљиви против Шведске

Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1998. године и млађи (У20), са максималним учинком завршила је групну фазу на Европском првенству које се одржава у Хемницу (Немачка). Србија је у последњем колу савладала Шведску са 88:67 (22:26, 21:16, 27:10, 18:15). Противник репрезентације Србије у мечу осмине финала, које је на програму у среду, биће селекција Румуније, која је заузела четврто место у групи Ц.

Изабраници селектора Владе Јовановића су, после Исланда и Италије, савладали и селекцију Шведске, што им донело прво место групи Д и нешто лакшег ривала у осмини финала. Наш млади тим није блистао у првом полувремну дуела са Швеђанима, али је у наставку појачао ритам, био прецизнији и заиграо енергичније, што је било сасвим довољно за убедљив тријумф.

Селекција Шведске боље је почела утакмицу и, преко расположеног Маркуса Кларенса, повела у четвртом минуту са 14:7. Српски репрезентативци су се убрзо консолидовали, да би одлични Новак Мусић преокренуо резултат у осмом минуту на 19:18. Финиш прве четвртине ипак је припао ривалу, који је успео поново да створи осетнију предност – 26:20.

Наставак дуела такође је протекао у изједначеној игри. Наш млади тим брзо је стигао предност ривала, али је на полувреме отишао само са минималном предношћу – 43:42.

Србија је доста агресивније и енергичније кренула у другом полувремену. Одговорност су преузели Александар Аранитовић и Бориша Симанић. Направљена је серија од 18:7 за предност од 61:49 у 25. минуту.

Најбољег играча Швеђана, Кларсена, наш тим је зауставио у трећој четвртини, која је завршена резултатом 70:52, чиме је утакмица дефинитивно била одлучена.

На старту последње деонице дошло је до опуштања, селектор Јовановић морао је да реагује тајм-аутом, јер је ривал смањио на 72:60. На прави начин реаговали су српски репрезентативци, још једном појачали ритам и рутински привели утакмицу крају – 88:67.

Србија У20: Марјановић 9, Вуликић 3, Аранитовић 15, Мусић 16, Беслаћ, Тадић, Раданов 6, Степановић, Симанић 16, Глишић 12, Ђорђевић 7, Момиров 4.

Шведска У20: Штумер, Штарк, Диба 16, Кларенс 27, Черапович 6, Петерсон 8, Јохансон 2, Ларсон 4, Едаврдсон 2, Апелгрин, Арвидсон, Хук 2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво