Младе српске кошаркашице против Шпаније у финалу ЕП

Млада женска репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, пласирала се у финале Европског првенства које се одржава у Шопрону и бориће се за прво место и златну медаљу. Србија је после велике борбе савладала Италију 64:58. Противник у финалу је селекција Шпаније.

Изабранице селектора Милоша Павловића направиле су још један подвиг и у мечу 1/2 финала после продужетка савладале физички доминантну селекцију Италије.

Тешко је описати битку која се водила у Шопрону и из које је наш млади тим захваљујући огромној жељи и енергији, после 45 минута дивовске борбе изашао као победник: Србија У20 - Италија У20 64:58 (18:16, 15:22, 8:6, 15:12, 8:2).

Репрезентација Србије у великом финалу играће у недељу (20:15) против Шпаније, која је у другом полуфиналу савладала Холандију 64:52.

СРБИЈА У20: Наумчев, Ђорђевић 9, Вујисић 2, Јованчевић, Радуловић 2, Зукановић, Турудић 15, Бојовић 8, Раца 9, Вучковић, Катанић 6, Стојановић 13.

ИТАЛИЈА У20: А. Тоглијани 6, Верона 9, Ђ.Тоглијани, Сморто, Фасина 11, Дел Перо 9, Цубај 6, Труко 3, Андре 11, Цецили, Пармесани 3, Кастељо.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво