Младе кошаркашице у полуфиналу Европског првенства

Великим преокретом у другом полувремену, младе кошаркашицe Србије, рођене 1998. године и млађе, савладале су домаћина Мађарску и пласиралe се у полуфинале Европског првенства које се одржава у Шопрону.

Изабранице селектора Милоша Павловића у мечу 1/4 финала одиграле су фантастично друго полувреме, пошто су средином друге четвртине губиле са чак 17 поена разлике.

Великом борбеношћу и колективном игром успео да се издигне, поврати самопоуздање и дође до велике победе која га доводи на корак од победничког постоља – Србија У20 - Мађарска У20 73:61 (18:20, 15:20, 19:12, 21:9).

Репрезентација Србије у полуфиналу које је на програму у суботу састаће се са победником дуела између Италије и Португалије.

Није добро почео утакмицу наш млади тим. Услед великог притиска публике и агресивне игре домаће селекције, имао је већ у шестом минуту девет поена заостатка - 13:4. Међутим, са две тројке Невена Наумчев вратила је Србију у игру и донела изједначење- 14:14.

Мађарска је фуриозно почела и другу четвртину и неверовтном серијом 15:0 повела са 35:18 у 15.минуту. Финиш првог полуврмена припао је нашим репрезентативкама. Разиграле су се Мина Ђорђевић, Ивана Раца и Ивана Катанић. Наш тим је заиграо много агресивније у одбрани чиме је знатно смање заостатак на исткеу 20.минута- 40:33.

Наставиле су изабранице селектора Павловића са борбеном и храбром игром да би после тројке Марије Стојановић у 26. минуту успеле да ухвате резултатски прикључак - 46:43. Нису одустајала наше младе кошаркашице, биле су све боље као је меч одмицао што им је у последњим секундама трећег периода донелео изједначење - 52:52.

Утишала се дворана у Шопрону на старту финалне деонице кад је Раца донела прво вођство Србији - 54:52. Захваљујући сјајној Мини Ђорђевић предност је била на нашој страни и после 35. минута велике борбе - 61:58.

Психолошка предност била је тада на страни српских репрезентативки, Мађарице су све више грешиле, што је преточено у капиталну предност - 65:58 на два минута пре краја сусрета. Србија је одиграла одлично и саму завршницу, паметном игром оверила је тријумф 73:61 и пласман у полуфинале.

СРБИЈА У20: Наумчев 8, Ђорђевић 15, Вујисић, Јованчевић, Радуловић 2, Зукановић, Турудић 8, Бојовић,  Раца 17, Вучковић, Катанић 12, Стојановић 11.

МАЂАРСКА У20: Чукор 6, Кањаши 4, Киш 12, Радоч, Студер 14, Геребен 18, Варга, Шејтл, Тењер, Мереш, Торок 7, Јањи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво