Ђорђевић пред Грузију и Немачку: Најбољи су они који могу и хоће

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић каже да ће предстојеће квалификационе утакмице против Грузије и Немачке бити изузетно тешке. Говорећи о изостанку најбољих, Ђорђевић је рекао да постоји жал због тога, поручивши да су најбољих 12 они који могу и хоће.

Селектор Ђорђевић истакао је на конференцији у новосадском хотелу "Шератон", поводом утакмица против Грузије у Тбилисију (29. јун у 17 сати) и Немачке у Новом Саду (2. јул 2018. у 20 сати, велика дворана СПЕНС-а) у оквиру квалификација за Светско првенство 2019, да је свака следећа утакмица најважнија, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

"Тако прилазимо и овим двема, пре свега овој у Грузији, која ће бити тешка с обзиром на састав који ћемо моћи да сложимо и противника који тражи што већи број победа за другу фазу такмичења", навео је Ђорђевић.

Према његовим речима, добра је ствар што на утакмицама може да се провери што више играча на утакмицама, па и на тренингу. "Полако их упознајемо са системом рада и принципима који владају у овој нашој малој групи репрезентације Србије", додао је Ђорђевић.

Селектор је похвалио однос играча према обавезама.

"Играчи су на терену и безрезервно дају све од себе да би обукли дрес Србије. Радна атмосфера је изузетна, момци су схватили да само таквим приступом можемо да дођемо до победа у овим утакмицама", рекао је Ђорђевић.

Како је нагласио, утакмица у Грузији је веома битна и биће изузетно тешка. 

"Грузија ће бити јача за Шенгелију, који има изузетну сезону иза себе, као и сви остали, да их не помињемо. Онда нам долази Немачка, са великим ентузијазмом. Мислим да ће им недостајати само Тајс из Бостона, али играмо у Новом Саду, што ће нам бити ветар у леђа", истакао је Ђорђевић.

"Осећамо жал што не можемо да на терен пошаљемо све наше најбоље играче, али опет кажем, они који могу и хоће – то је 12 најбољих који ће изаћи на терен", поручио је Ђорђевић.

Селектору Ђорђевићу на располагању за мечеве са Грузијом и Немачком су: Илија Ђоковић, Стефан Пено, Немања Недовић, Алекса Аврамовић, Василије Мицић, Огњен Добрић, Драган Милосављевић, Марко Симоновић, Бобан Марјановић, Ђорђе Гагић, Никола Милутинов, Стеван Јеловац и Дејан Тодоровић. Ван тима су Дејан Давидовац и Алекса Раданов.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво