Јокић на прагу максималног уговора са Денвером

Никола Јокића ће постати ограничени слободни агент, што ће омогућити његовом клубу Денвер нагетсима да центру српске репрезентације понуди максимални петогодишњи уговор од 146,5 милиона долара, преноси портал "Јурохупс", позивајући се на "Јаху спортс".

Тиме ће Нагетси одбити тимску опцију за Јокића за наредну сезону којом би српском кошаркашу у четвртој години уговора исплатили 2,9 милиона долара, али би Јокић тиме стекао и право да 2019. постане неограничени слободни агент.

То би НБА лигаша из Колорада довело у опасност да изгуби свог најбољег играча.

Давањем максималног уговора Јокићу, Денвер дугорочно везује Јокића за клуб и даје му заслужену материјалну сатисфакцију.

Наводи се да су Нагетси били суочени са 29. јуном као роком за доношење одлуке, а у више наврата управа клуба је истицала да планира да дугорочно задржи Јокића. 

НБА франшиза из Денвера Јокића је изабрала 2014. године као 41. пика на драфту.

Протекла сезона у НБА лиги била је најбоља за српског аса у досадашњој каријери у најјачем клупском такмичењу на свету. Просечно је у више од 75 утакамица бележио по 18,5 поена, 10,7 скокова и 6,1 асистенцију.

Из Денвера за сада званично саопштавају да се његов 31-годишњи саиграч Вилсон Чендлер одлучио да не постане слободни агент и прихвати плату од 12,8 милиона долара у наредној сезони.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво