Окупили се кошаркаши Србије, почињу припреме за Грузију и Немачку

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се у београдском хотелу „Краун Плаза“ пред последње две утакмице у првом кругу квалификација за Светско првенство 2019, у Тбилисију против Грузије 29. јуна и против Немачке у Новом Саду 2. јула 2018.

На позив селектора Александра Ђорђевића у петак су се одазвали Алекса Раданов, Илија Ђоковић, Стеван Јеловац, Алекса Аврамовић, Марко Симоновић, Немања Недовић, Драган Милосављевић, Ђорђе Гагић, Никола Јовановић, Дејан Тодоровић, Огњен Добрић и Дејан Давидовац. Са саиграчима и стручним штабом је био и Немања Бјелица који сигурно неће играти у наредне две утакмице, али је дошао како би поздравио саиграче.

„Окупљање је захтевна ситуација, проблематика је иза сваког ћошка и трудићемо се да свако од нас, почевши од играча па до читавог стафа, да све од себе како би игра добила на квалитету. Тешко је и захтевно ово лето, јер је овај „трећи" прозор изузетно специфичан. Неки играчи још играју клупска финала, неки су под упалама као што су Гудурић, Радуљица, Теодосић, неки имају проблема са уговорима у НБА, која ставља вето на играње у овом прозору. У септембру ће бити друга песма, али ће опет бити тимова који неће дати дозволу играчима", рекао је Александар Ђорђевић.

Селектор је истакао да је важно све проблеме оставити по страни.

„На нама је да проблематику окренемо у позитиву и да је ставимо на крају као детаљ, као интересантну ствар за медије. Битно је да изађемо на терен, да идемо на победу као и сваки пут. Важно је да се пренесу бодови у другу фазу, тешко је гоствовање у Грузији, тежак меч са Немачком која је доминантна у овој групи", додао је Ђорђевић.

Ђорђевић је објаснио и ситуацију око наших НБА играча.

„Бјелица неће играти, Марјановић ће нам се придружити 24. јуна, Теодосић неће играти због повреде, Јокић неће играти јер има специфичну ситуацију са уговором... Све су то неке разумљиве ствари, да ли нам се свиђају или не то није битно. Решавамо те проблеме у ходу тиме што ће они који ће изаћи на терен бити најбољи у том тренутку. Богдан Богдановић је оперисао колено, он је рековалесцент, овај прозор ће прескочити и биће ту у септембру", наставио је селектор.

Очекује се долазак још неких играча када им се заврше национална првенства.

„Почињемо припреме са 12 играча који су ту, прикључиће се Мицић, надам се најискреније и Милутинов јер је он имао добру сезону иза себе, пошто смо на тој позицији дефицитарни. Јовић и Пено долазе када заврше финале немачког плеј-офа, Лучић ће одмах ићи на интервенцију кад се сезона заврши, Мачван је рековалесцент, Бирчевић је на терапији и не може да помогне. То су последице сезона", објаснио је селектор.

Репрезентација ће до 20. јуна тренирати у „Хали спортова Ранко Жеравица", а онда се сели у Нови Сад где ће тренирати и одиграти две пријатељске утакмице са Ираном 21. и 23. јуна. „Орлови" 27. јуна путују у Грузију на меч петог кола квалификација за СП, а повратак је 30. јуна и следе завршне припреме за меч са Немачком 2. јула у 20.00 сати у дворани СПЕНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво