Светски шампиони стигли у Србију

Репрезентација Србије у баскету вратила се са Светског првенства које је одржано у Манили, а на којем су освојили злато.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић честитао је баскеташима, који су играли у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Стефан Стојачић, на великом успеху на Филипинима.

"Кошаркашки савез Србије и цела нација поносни су што српски баскеташи трећи пут у низу постали шампиони света. Поново су најбољи на планети, пратио сам их, разговарали смо више пута током турнира... На прави начин су представили Србију. Није било лако и поносан сам на њих, као и цела нација", рекао је Даниловић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Према његовим речима, КСС је значајно подигао баскет у земљи и само у овој години организовао преко 40 турнира.

"Баскет је олимпијски спорт, озбиљна ствар и желим им да наставе са одличним резултатима", додао је председник КСС.

Најкориснији играч турнира Душан Домовић Булут истакао је учинак новајлије у саставу Стефана Стојачића.

"Стефан нам је донео неопходну жељу и агресивност, што нам је фалило. Тешко му је било да се уклопи, али је био превага у неким утакмицама. Желимо да останемо најбољи", рекао је Домовић Булут.

Стојачић је подсетио да је имао пуно успона и падова у каријери и да му је драго што је постао првак света и у баскету.

"Каријера ми је ишла 'горе-доле', освајао сам златне медаље у кошарци, потом имао и паузу, а сада сам направио успех и са баскеташима, као да сањам. Велика ми је част што сам део тима који је популаризовао баскет. У Србији се игра најбољи баскет", поручио је Стојачић.

Неизбежно питање за Дејана Мајсторовића било је да опише победнички кош у полуфиналу против Пољске.

"Помислио сам само 'Помози Боже'... имао сам много среће, а и веровао сам. Рекао сам Булуту да ћу да решим", навео је он.

Њихов саиграч Марко Савић додао је да се прибојавао дуела у групној фази са Холандијом, екипом коју је репрезентација Србије савладала и у финалу.

Чак четири пута, на пет турнира, су српски баскеташи били златни на Светском првенству, па ће титулу бранити и наредне године у Амстердаму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво