Србија још једном шампион света у баскету

Баскеташи Србије освојили су златну медаљу, четврту на пет одиграних светских првенстава. У финалу је Србија савладала Холандију са 16:13, па су српски баскеташи још једном показали да су без премца у овом спорту.

Екипа коју чине Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Стефан Стојачић показала је највише на турниру на Филипинима, па је доминантно дошла до нове титуле.

Савладали су на старту турнира екипу против које су се борили за злато – Холандију (21:17), потом Нови Зеланд (22:13), Румунију (21:12) и Киргистан (21:9), а у четвртфиналу Монголију са 21:8.

У полуфиналу су играли против Пољске, иако су губили са седам поена разлике у једном моменту, на крају су дошли до победе од 21:19.

У финалном мечу било је неизвесно до минут и по до краја меча, када је Стојачић "двојком" донео предност Србији, коју "орлови" до краја нису испустили.

Србија је тако четврти пут постала шампион света, на пет одиграних првенстава, док "орлови" имају и једну сребрну медаљу.

Душан Домовић-Булут изабран је за најкориснијег играча на турниру.

Српским баскеташима честитке су уручили председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Овако је протекао меч: 

15.21 – Крај меча, Србија је савладала Холандију са 16:13 и постала шампион света.

15.19 – Минут и по до краја, нерешено је 11:11.

15.15 – До краја меча остало је 3.45 минута, Холандија води са 8:6.

15.13 – Холандија води са 7:6, највише захваљујући поенима са линије за слободна бацања.

15.09 – Србија води са 4:3, али су српски баскеташи већ направили пет фаулова.

15.06 – После два и по минута игре, нерешено је 2:2.

15.03 – Почео је меч.

15.01 – У току је представљање играча два тима, финале ће ускоро почети.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво