Црвена звезда одбранила титулу

Кошаркаши Црвене звезде надиграли су тим ФМП-а и у трећој утакмици финалне серије (97:88) и одбранили титулу првака Суперлиге Србије. Одбраном прошлогодишње титуле, црвено-бели су дошли до четвртог узастопног шампионског трофеја. Ален Омић из црвено-белог табора најефикаснији играч финалне серије, а припао му је и трофеј за најкориснијег играча.

Трећом победом над тимом ФМП-а, кошаркаши Црвене звезде су одбранили прошлогодишњу титулу и дошли до четвртог узастопног шампионског трофеја.

Центар Ален Омић са 20 поена и 11 скокова истакао се у победничком саставу, пратили су га Џејмс Фелдин са 17 и Дејан Давидовац са 15 поена, док је код гостију најбољи био Радован Ђоковић са 22 поготка. 

По почетку утакмице није се могло наслутити да ће црвено-бели одбранити титулу тако лако.

ФМП је самоуверено ушао у дуел у дворани "Александар Николић" и убедљиво повео са десетак кошева разлике. Успевали су да одрже предност до самог финиша првог полувремена, када тим Црвене звезде успева да преокрене резултат и оде на одмор са предношћу од 56:47.

У другом полувремену ФМП не успева да нађе начина за преокрет, а црвено-бели увећавају разлику, у једном тренутку до петнаестак поена предности. Предност потом успевају да одрже до краја утакмице за победу и одбрану титуле.

Најефикаснији играч финалне серије био је Ален Омић, поред тог трофеја припао му је и пехар за најкориснијег играча финала. Признања је добио из руку српских репрезентативаца Немање Недовића и Владимира Штимца.

Ток меча:

20.57 – Црвена звезда одбранила титулу. Кошаркаши црвено-белих савладали су ФМП са 97:88 и освојили титулу првака Суперлиге Србије.

20.30 – Кошаркаши Црвене звезде успевају да трећу четвртину заврше са двоцифреном предношћу – 77:66.

20.23 – У неколико успешних контранапада, уз пар реализованих тројки, на самом почетку треће четвртине кошаркаши Црвене звезде успевају да увећају предност на више од десет кошева. Тим ФМП-а у наставку трећине не успева да смањи разлику.

19.50Полувреме. Црвена звезда – ФМП 56:47. Црвено-бели су успели да повежу редове и преокрену резултат. До првог вођства Звезда је дошла у последњем минуту друге четвртине, да ми потом стигла до максималних девет разлике на крају првог полувремена. 

19.40 – Следе три ефикасна напада ФМП-а за 36:42, па је Црвена звезда затражила тајм-аут како би прекинула серију.

19.38 – Звезда после серије напада поново смањује на 36:37 и ФМП тражи нови тајм-аут.

19.29 – После неколико напада, Црвена звезда успева да смању разлику на 25:28, а ФМП је затражио тајм-аут.

19.27 – Почела је друга четвртина.

19.25 – Крај прве четвртине, Црвена звезда – ФМП 21:26. У финишу прве четвртине кошаркаши Црвене звезде успевају да донекле смање предност коју је екипа из Железнике стекла на самом старту.

19.14 – Тим ФМП-a улази сигурније у меч и на самом старту долази до значајне предности.

19.00 – Почела је утакмица...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара