Звезда одолела ФМП-у

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу ФМП-а са 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22) у првом финалном мечу кошаркашке Суперлиге и повели са 1:0 у серији. Други меч финалне серије на програму је у суботу у 18.00 часова у дворани у Железнику.

Веома неизвесна утакмица одиграла се у дворани "Александар Николић" у којој се до последње секунде није знало ко ће однети прву победу у финалној серији. Јунак победе био је Џејмс Фелдин који је 12 секунди пре краја погодио тројку на изврсно додавање Тејлора Рочестија. 

Фантастичну утакмицу одиграо је Тејлор Рочести који је на овом мечу постао први странац у историји Црвене звезде са преко 1000 поена у једној сезони. Пре њега, то су успели легендарни Драган Капичић, Милан Гуровић, Небојша Илић, Игор Ракочевић и у новијој историји Бобан Марјановић. 

Рочести је меч завршио са дабл-дабл учинком - 21 поен и 12 асистенција. Поен више од њега убацио је Ален Омић који је придодао и пет скокова.  Фелдин је убацио 12 поена. У пораженој екипи Немања Ненадић је постигао 19 поена, Марко Јеремић 18, а Стеган Пот 12.

Након што су обе екипе шутерски биле расположене у првој деоници, у другој се гледала другачија, тврђа кошарка па је на полувремену Звезда имала само два поена предности. 

Друго полувреме донело је резултатску клацкалицу, али је средином треће деонице ФМП успео да дође до осетније предности. Гости су одолевали бројним притисцима Звезде и предност од пет поена унели у завршницу меча.

Ипак Звезда је успела прво на крилима Рочестија да анулира ту предност, па се у последњи минут ушло у драматичну завшницу. 

Прво је Пот са линије за три поена донео два поена предности ФМП-у на 20 секунди до краја, али је Џејмс Фелдин погодио веома битну тројку десет секунди до краја меча. Након тајм-аута, Пот је одлично побегао свом чувару, али је у последњој секунди меча промашио готово чисто полагање. 

Наредни меч на програму је у суботу од 18.00 часова у дворани у Железнику.

22.03 – Крај меча, победа Звезде 84:83 у првом финалном мечу.

21.30 – Након три деонице ФМП води са 61:56. Права резултатска клацкалица одвијала се током треће деонице, али је у финишу тим из Железника успео да стекне седам поена предности у једном тренутку. 

21.05 – Настављен је меч.

20.47 – Завршено је прво полувреме прве финалне утакмице, Звезда води са 38:36. Друга четвртина одиграна је у нешто споријем ритму, а обележили су је велики број промашаја на обе стране. Звезде је шутирала и машила велики број тројки, док ФМП није имао концентрацију да доста чистих зицера претвори у поене. 

20.25 – Завршена је прва четвртина, након које ФМП води са 25:24. Обе екипе су у финале ушле нападачки расположене, што говори и број постигнутих поена. Ненадић игра сјајан меч за госте, док Звезда има шири избор стрелаца.

20.00 – Почео је први финални меч у дворани "Александар Николић".

19.45 – Кошаркаши обе екипе изашли су на паркет, у току је загревање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво