Ратници наставили победнички низ

Кошаркаши Голден стејта су са 110:102 савладали Кливленд и у првој утакмици на гостујућем терену и повели са 3:0 у финалној серији НБА лиге. Иако је Леброн Џејм поставио нови рекорд са десетим троструким учинком у финалима, није упео да заустави победничку серију Ратника које је предводио Кевин Дурент са 43 постигнута поена.

Кливленд је сигурно ушао у дуел и одмах повео са чак десетак кошева предности, па је деловало да ће рутински зауставити тим актуелног првака у који се вратио Андре Игуадала после опоравка од повреде.

Тим домаћина је очекивано предводио расположени Леброн Џејмс који је утакмицу завршио са 33 поена, уз 11 асистенција и 10 скокова остваривши свој десети трипл-дабл учинак у НБА финалима чиме је поставио нови историјски рекорд.

На другој страни тим Ратника је у неколико наврата успевао да готово изједначи резултат највише захваљујући сјајној игри Кевина Дуранта, али су ипак у финишу првог полувремена губили са чак 13 поена разлике. Онда је на сцену опет ступио Кевин Дурант чијом се тројком у последњој секунди полувреме завршило са 58:52 за Кливленд.

Друго полувреме Голден Стејт је почео много боље и већ су за три минута имали серију од 13:3, па су домаћини морали значајно да мењају тактику, али више не успевају да дођу до убедљиве предности. У неколико наврата оба тима се смењују у минималном вођству све до финиша утамице.

На три минута до краја је опет било пола коша предности да Голден Стејт, а у том моменту се коначно пробудио Стеф Кари. Најпре је погодио за два, а затим коначно и прву тројку после девет промашаја.

Следио је напад у ком је Кевин Дурент погодио тројку из огромне удаљености за 106:100 на 50 секунди до краја. После тога Кавалирсима није било повратка у меч.

Дурент је био убедљиво најбољи играч Вориорса са 43 поена, 13 скокова, а шут из игре му је био 15/23. Стеф Кари је убацио 11 поена, а по 10 су имали Грин, Мекги, Томпсон и Бел. У Кливленду је Леброн Џејмс имао 33 поена, уз 11 асистенција и 10 скокова, а Кевин Лав је додао 20.

Наредни меч финалне серије је у ноћи између петка и суботе у 3 часа иза поноћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво