Кари поставио рекорд НБА финала, Голден стејт има 2:0 против Кливленда

Голден стејт вориорси, уз одличну партију Стефона Карија у офанзиви и Кевина Дјурента у дефанзиви (чувао и, колико је то могуће, сачувао Леброна Џејмса), савладали Кливленд кавалирсе резултатом 122:103 у другој утакмици финала НБА лиге.

Након необичне и тешке победе у првој утакмици НБА финала, Голден стејт вориорси су се вратили препознатљивијем ритму и победили су Кливленд кавалирсе са 122:103 за одбрану домаћег паркета у Оукленду и вођство од 2:0.

Стефон Кари је постигао 33 поена, а притом је и постигао девет тројки, што је рекорд у мечу НБА финала.

Меч је обележило скандирање навијача тима из северне Калифорније упућено Џеј-Ар Смиту, кошаркашу Кливленда чија је грешка – а само каква је то грешка била! – однела практично добијену утакмицу за шампиона Истока. Са трибина се током другог меча чуло "МВП, МВП!", а иронично скандирање свакако није помогло Смиту, који је меч завршио са пет поена и једним скоком. Сам је, после меча, своју игру окарактерисао као "грозну".

"Ратници" нису само постигли више поена од Кавалирса, већ су их и надскочили, а имали су и више блокада.

Заиста, Кливленд је имао мање изгубљених лопти и више скокова, али је јако лоше шутирао – 42 одсто из игре наспрам 57 одсто домаћина.

Кевин Дјурент је играо квалитетну одбрану на Леброну Џејмсу, спутавши га на 29 поена, од чега је седам дошло са линије за слободна бацања. Након што је постигао 51 поен у првом мечу, Џејмс је само четири минута провео на клупи, али није успео да одведе свој тим до победе као толико пута у овом плеј-офу (а и шире).

"Једноставно је. Само смо играли јачу одбрану него у првом мечу", рекао је Стивен Кер, тренер Голден стејта.

Управо ће Кливленд, када се серија пресели у Охајо, морати да нађе начин да се избори са тиме уколико жели да се врати у ово финале. За утеху и наду навијачима екипе са америчког Мидвеста јесте податак да Кливленд није поражен у плеј-офу код куће још од прве рунде плеј-офа.

Трећа утакмица на програму је у среду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара