Чанак: Одабрали смо тежи пут, али наше амбиције се знају

Тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак изјавио је да у утакмици полуфиналне серије против Црвене звезде нема фаворита, али да су амбиције црно-белих највише, без обзира на то што су поразом од ФМП-а себи отежали пут до трофеја.

"Звезда има одличну сезону у Евролиги, и прво место у лигашком делу АБА лиге. Амбициозни су и мислим да нема фаворита, јер обе екипе са правом гаје наду за финале. Ово је тежи пут до трофеја, али циљ остаје исто без обзира на то да ли ћемо са Звездом играти у полуфиналу или финалу", рекао је Чанак на конференцији за медије у прес сали дворане "Александар Николић".

Тренер црно-белих је рекао да сутра неће сигурно моћи да рачуна на Банџу Сија и да не не може једнострано да се тумачи да ли су жесток ритам или дуга пауза предност или недостатак.

"Ми гледамо као хендикеп што смо били вам утакмица а они супротно, мисле да су уморни због великог броја утакмица ове сезоне. Слично је и са бројем победа у серији, лакше је добити две, али и изгубити две, али прва утакмица је најважнија", рекао је Чанак.

Како наводи, изостанак Сија не сме да поремети екипу и послужи као изговор за стварање алибија.

"Изостанак Сија не мења нашу жељу, који бисмо лакше остварили са њим, али нема алибија. Против Меге смо показали да можемо без свакога да играмо", рекао је Чанак. Како је навео, свега три дербија ове сезоне може да да драж предстојећој полуфиналној серији у којој наводи да предност домаћег терена не игра битну улогу.

"Мањак дербија даје већу драж полуфиналној серији. Мотив ће бити на високом нивоу и једних и других. Предност домаће публике уме да буде контратег. Није то одлучујући фактор", рекао је Чанак. Он је додао да ће освајање Купа Радивоја Кораћа остати у најлепшем сећању, али да не види предност да ли се игра на једну утакмицу као тада или у серији као што ће бити сада случај.

Кошаркаш Партизана Михајло Андрић изјавио је да очекује од себе и саиграча да буду још бољи него што су били против Мега Бемакса у четвртфиналу.

"Очекује наш дерби у полуфиналној серији у који улазимо са добрим увидом, а потрудићемо се да будемо још бољи него до сада. Они су најбољи могуће противник, играли су добро у Евролиги, а ми ћемо дати све од себе и да уз још боју игру уђемо у финале", рекао је Андрић.

Прва утакмица полуфиналне серије између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати у дворани "Александар Николић", а у финале ће се пласирати екипа која прва дође до две победе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво