Весић: Желимо фајнал-фор Евролиге на сваке три године

Београд ће се кандидовати за завршницу кошаркашке Евролиге 2020. године и предложити организаторима такмичења да главни град Србије добије организацију завршних турнира на три године, најавио је градски менаџер Горан Весић.

"Учесници завршеног фајнал-фора кажу да је ово био најбоље организован турнир, са најбољом атмосфером, без иједног инцидента. Верујем да ћемо имати већ 2020. године поново завршни турнир", рекао је Весић за телевизију Прва.

Он је уверен да је Београд право место за завршнице турнира и нагласио да Београд за то има подршку председника Србије и Владе Србије.

Према његовим речима, на завршницу турнира Евролиге у Београду, који је окончан у недељу, дошло је око 15.000 страних туриста, а у Београд се за четири дана "слило" између 18 и 20 милиона евра.

"То што је Београд био домаћин фајнал-фора Евролиге био је прави потез", рекао је градски менџер и истакао да је организација турнира била важна и за имиџ града, јер је слика из Београда ишла у виссе од 200 земаља света.

"Овакви догађаји важни су за развој спортске инфраструктуре, јер је додатно уређена Арена. Наставићемо са политиком да сваке године имамо велики спортски догађај у Београду", рекао је Весић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво