Мицић и Жалгирис бољи од ЦСКА

Кошаркаши Жалгириса савладали су екипу московског ЦСКА са 79:77 у борби за треће место на фајнал-фору Евролиге у Београду.

Најефикаснији у победи литванске екипе били су одлични српски плејмејкер Василије Мицић и Јанкунас са 15 поена, један мање постигао је Улановас.

У редовима ЦСКА истакли су се Кулагин и Хигинс са 14 поена.

Поново је ЦСКА боље отворио меч, имао контролу над још једном помало уплашеном екипом Жалгириса на старту меча.

Међутим, предност московске екипе није дуго била на снази, пошто је тим из Каунаса, на крилима српског плејмејкера Мицића, који је више него добро мењао Пангоса, успео да надокнади дефицит, а потом пређе у вођство.

Средином друге и треће четвртине Жалгирис је играо веома добро и успео да дође до убедљиве предности која је на моменте износила и преко 20 поена.

Очекивало се да ће Литванци са лакоћом привести меч крају, ипак до краја меча ЦСКА је нашао воље и снаге за повратак.

Топила се предност Жалгириса и у последњи минут она је износила само два поена.

ЦСКА је ипак пропустио две шансе да изједначи или поведе у последњим моментима, па је Жалгирис успео да "преживи" налет московљана и освоје треће место.

Овако је протекао меч: 

19.04 – Крај меча, победа Жалгириса над ЦСКА резултатом 79:77. 

18.35 – Жалгирис након три четвртине води са 69:48. Још једна одлична деоница литванске екипе, која одржава убедљиву предност и која крупним корацима иде ка освајању трећег места.

18.10 – Настављен је меч.

17.50 – Након 20 минута игре Жалгирис води са 41:35. Најефикаснији у редовима Жалгириса су Васа Мицић са 11 и Јанкунас са седам поена, у редовима ЦСКА Хигинс има десет, а Хантер осам поена.

Жалгирис у другој четвртини долази до највеће предности од шест поена, са колико иде на паузу. Одлична партија Васе Мицића, који је више него одлично заменио Пангоса. ЦСКА има проблема са селекцијом шута, чему помаже и добра одбрана Жалгириса. 

17.24 – Завршена је прва четвртина након које Жалгирис води са 22:19. Поново лошији старт литванске екипе, попут оног против Фенера у полуфиналу. Мучили су се да поентирају, док је ЦСКА то благо користио и имао предност. Меч је потом био тврђи, са малим бројем поена на обе стране, што је више пријало тиму из Каунаса који је добром одбраном и добрим нападачким идејама преузео вођство.

17.00 – Почео је меч у "Штарк арени".

16.25 – Играчи обе екипе полако излазе на терен ради загревања.

16.15 – Навијачи Жалгириса улазе у "Штарк арену".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи