"Краљ“ крунисан у Београду, Реал на крову Европе

Кошаркаши Реал Мадрида савлaдали су екипу Фенербахчеа са 85:80 у финалу фајнал-фора у Београду. Реал је освојио десету титулу првака Европе. За МВП-а финала проглашен је Лука Дончић.

Најефикаснији у победи Реалa били су Козер са 15, Дончић са 13 и Томпкинс са десет постигнутих поена.

У редовима Фенера истакли су се Мели са 28 и Вонамејкер са 14 поена. Калинић је меч завршио са седам поена.

Реал је успео да крунише невероватно турбулентну сезону истом таквом финалном утакмицом у Београду.

Фенер је боље кренуо, ношен спектакуларном подршком публике са трибина, али Мадриђани никако нису дозвољавали турској екипи да се одмакне на већу разлику.

Након вођства Реала на крају прве четвртине, Фенер на крилима Мелија успева да надокнади предност и пређе у благо вођство, Реал је имао креаторских мука изазване одличном одбраном Фенера.

Друго полувреме, конкретно трећа деоница донела је "револверашки" обрачун тројки, који је припао Реалу, који је повећавао предност.

Права драма виђена је у последњој деоници, Реал је на све начине користио празан ход Фенера и отишао на највећих десет поена предности.

Када се чинило да ће финале бити приведено крају без драме, за другачији епилог побринули су се Вонамејкер и Диксон и у последњем минуту смањили на три поена предности.

Реал је ипак успео поенима Томпсона из одбојке и са линије слободних бацања да одбије налет Фенера и упише победу.

Најкориснији играч финала је Лука Дончић. 

Овако је протекао меч: 

22.10 – Крај меча! Реал је шампион Европе. 

21.44 – На половини последње четвртине Реал води 73:63.  Два брза фаула (трећи и четврти) свирана су Љуљу током чувања Диксона у првом минуту последње деонице. Мели новом тројком даје нови импулс за повратак свог тима. Весели промашује зицер а онда прави неспортску личну грешку, из које Дончић погађа два пенала а Керол додаје "тројку" за прву двоцифрену предност.

21.27 – Завршена је трећа четвртина, Реал води са 63:55. Серијом Реала од 7-0 почело је друго полувреме, а потом је уследило "гађање са дистанце", када су прецизни били Козер, Мели, Вонамејкер и Дончић. На половини деонице "краљевски тим" је имао пет поена вишка. Уследила је игра кош за кош, па је шпански клуб пред последњи одлучујући период имао предност од 63:55!

21.07 – Настављен је меч.

20.49 На крају првог полувремена Фенербахче води са 40:38. Мели је постигао 11, Дувериоглу осам поена за Фенер, код Реала шест Дончића, по пет Рудија, Љуља и Керола.

Мадриђани су у одличном ритму наставили и на почетку друге деонице, када су серијом 4-0 и одличном одбраном "приморали" Обрадовића да тражи тајм-аут. Пауза је донела жељени ефекат, Николо Мели везује седам поена и враћа актуелног шампиона на прихватљивих "минус три", а потом додаје још четири. Публика у жутом је осетила тренутак, појачала навијање, а њихова екипа на терену повела. На одмор се отишло са резултатом 40:38 за турски тим.

20.22 – Завршена је прва четвртина финала, након које Реал води са 21:17.

У "домаћој" атмосфери у Арени, боље су се на почетку меча снашли играчи Фенера. Никола Калинић је са пет поена на старту и великом енергијом на оба краја терена покренуо свој тим, а потом му се прикључио Дувериоглу. Ипак, Реал није дозволио већи заостатак, Дончић је одлично бирао решења у нападу, а тројка Фернандеза доноси и изједначење минут пре краја, а потом Љуљ са исте удаљености доноси прву предност, да би Рендолф новом тројком закључио прву деоницу - 21:17.

20.00 – Након спектакуларног програма и најаве играча, почео је финални меч.

19.00 – Сат времена пре почетка финала, навијачи Фенера потпуно су испунили дворану.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво