Београд данас спортски центар региона и Европе

У току су последње припреме за финално вече Фајнл-фора, у коме ће се од 20 часова за титулу борити Фенербахче и Реал Мадрид. Више од 15.000 навијача, спортских стручњака, али и званичника дошли су у Србију да навијају за своје тимове. Карте за овај меч су распродате па се широм Београда организује гледање финалног меча.

За неколико сати два најбоља тима Евролиге одмериће снаге. Кошаркашка еуфорија тресе Београд, а велико финале Финал Фора поделило је навијаче.

"Дошао сам на финал-фор и Реал Мадрид ће бити шампион".

"Ја сам из Истанбула. Ми ћемо узети пехар. То је сигурно".

"Дошао сам да подржим Реал Мадрид и да уживам у Фајнл-фору".

"Ми смо фанови Фенербахчеа. Желимо да други пут будемо шампиони ове године и надамо се да ће тако бити".

Тако гласе очекивања навијача. А нада остаје и тимовима. Реал Мадрид би тријумфом у овом мечу освојио јубиларну, 10 победу у финалу, док би Фенербахчеу али и њиховом тренеру, Жељку Обрадовићу, то била друга титула. Карата за овај меч више нема, па ће се финале гледати на неколико локација у Београду, али и у кафићима.

На самом Калемегдану где су постављени екрани, неки од навијача ће посматрати на други начин финалну и утакмицу за треће место. Неће моћи да присуствују на самом терену.

Београд је први пут домаћин оваквом финалу. То је, кажу надлежни, велика част, али и одговорност.

"Београд као један од градова где смо били домаћини великих међународних такмичења је у београдској арени имао базен, па је имао атлетску стазу, па је имао фудбалски терен па сада кошаркашки терен", рекао је минсатар спорта Вања Удовичић и додао:

"Србија је у протекле 4 године показала да је изванредан домаћин свих међународних такмичења. Оборили смо све рекорде и по посећености и по самој организацији".

Сама организација захтевала је неколико месеци рада. Али и поред исцрпних припрема, циљ је да се Београд покаже као добар домаћин и што пре поново угости финалисте Фајнал-фора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво