Фајнал-фор стигао у Београд, нико неће улогу фаворита

Учесници завршног дела турнира Евролиге обратили су се јавности на конференцији за штампу која је одржана на Калемегданској тврђави. Тренери и по један играч сваке екипе сложили су се да ће Фајнал-фор у Београду бити круна сезоне и да на оваквим турнирима нема фаворита. Завршница Евролиге игра се у Штарк арени од 18. до 20. маја.

Након уводне речи градоначелника Београда Синише Малог и првог човека Евролиге Ђордија Бартомеуа, који су презадовољни што је баш Београд престоница европске кошарке ових дана, реч су преузели актери елитног такмичења.

Најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић изразио је велико задовољство што се баш у Београду одржава овај турнир и изјавио да је посебан осећај бити овде.

"Веома сам срећан што се налазим у Београду, што пре свега могу да проведем време са Димитрисом, Паблом и Шарунасом. Сигурно је да неће бити лако, највећа дилема ће ми бити где да их изведем вечерас. Веома сам срећан јер видим пријатеље на Фајнал-фору", уз осмех је изјавио Обрадовић.

Он је додао да, упркос притиску, "размишља само о утакмици са Жалгирисом и томе како одиграти полуфиналну утакмицу". 

Његов противник у полуфиналној утакмици је екипа Жалгириса, коју са клупе предводи Жељков "ученик" Шарунас Јасикивичијус, који је изјавио да је поносан на своје играче.

"Као тренер концентришем се на основне ствари, напредујемо дан по дан, ово је један веома дуг процес. Верујем у своје играче, који желе да раде и напредују, за нас је најбитније да идемо корак по корак, што радимо читаве сезоне", изјавио је Шарунас.

У другом полуфиналу састају се ЦСКА и мадридски Реал. 

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис изјавио је, између осталог, на српском језику да се он и његови играчи не плаше притиска и тога што нису фаворити за освајање Евролиге.

"Притисак је саставни део посла, нешто од чега не треба бежати. Као тренер великог клуба и не размишљам о притиску, он је ту да нас само учини бољима, не само у кошарци. Не бавим се кладионицама, али у неку руку ми је и драго што у полуфинале улазимо чак и као аутсајдери", изјавио је Итудис.

Најталентованији играч у Европи Лука Дончић, на питање "да ли очекује подршку српске публике, с обзиром на то да је директно 'отео' титулу Србији на ЕП", рекао је:

"Да, наравно, очекујем. Ја сам звездаш, волим Србију и Београд, у којем сам много времена проводио као клинац", изјавио је Дончић.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво