Жалгирис и Фенер на Фајнал фору у Београду

Кошаркаши Жалгириса савладали су у Каунасу, у четвртој утакмици четвртфиналне серије, Олимпијакос 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35) и тако постали први тим који је обезбедио пласман на завршни турнир Евролиге у Београду. Пласман на завршни турнир обезбедио је и Фенербахче победом од 3:1 у серији над Басконијом.

Изабраници Шарунаса Јасикевичијуса славили су са 3:1 у серији против великог великог фаворита у четвртфиналу.Жалгириса су до победе предводили Кевин Пангос са 21, и о Едгарас Улановас са 20 поена и девет скокова.

Српски репрезентативац Василије Мицић провео је на паркету 22 минута постигавши девет поена, два скока и једну асистенцију.

У екипи Олимпијакоса, стандардно добар, био је Василис Спанулис са 19 поена и шест асистенција. Јанис Стрелнијекс је убацио два поена мање, док је Никола Милутинов постигао три поена уз шест скокова.

Најпријатније изненађење Евролиге у полуфиналу елитног такмичења играће са екипом Фенербахчеа.

Турски тим славио је са 92:83 у четвртом мечу серије и са 3:1 у победама обезбедио место на завршном турниру елитног такмичења.

Екипу Жељка Обрадовића су до победе предводили Марко Гудурић са 22 поена и Николо Мели са 20. Сјајну партију пружио је и Никола Калинић постигавши 13 поена. У редовима Басконије најефикасније је био Винсет Порије са 14 поена.

Фајнал фор ће се од 18. до 20. маја играти у Београду. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво