Бокан: Играћемо у Евролиги, желим Звезди да се брзо врати

Први човек Будућности Драган Бокан изјавио да већ сада може да се каже да је клуб из Подгорице сигуран учесник Евролиге следеће сезоне јер ће испунити све обавезе, али и пожелео Црвеној звезди да се брзо врати у друштво најбољих на Старом континенту.

Будућност је са 3:1 у финалној серији плеј-офа АБА лиге славила над Звездом и прекинула трогодишњу доминацију црвено-белих на Јадрану.

"И даље уживамо у највећем успеху клуба у историји, освајању АБА лиге и пласману у Евролигу. Морам да потврдим да је Будућност члан Евролиге за наредну сезону и сигурно ће играти у том такмичењу на јесен. Без икаквих недоумица", рекао је Бокан.

Бокан је у уторак био у Барселони и договорио се о практично свим детаљима са директором Евролиге Ђордијем Бертомеуом.

"Разговарао са Бертомеуом, потврдили смо скоро све ствари. Захвалио бих се премијеру Душку Марковићу, министру спорта Николи Јановићу и посебно будућем председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, који је, откад сам стигао у Будућност, био максимална подршка да се створе сви услови да освојимо АБА лигу."

Бокан истиче да је клуб добио потврду да ће Влада Црне Горе безрезервно помоћи у испуњењу минималних услова за такмичење у Евролиги.

"Све смо јасно прецизирали са Бертомеуом и нема никаквих препрека, решићемо све захтеве до краја августа."

Он је поручио да је КК Будућност понос целе Црне Горе, али и пожелео Црвеној звезди доста успеха у наредном периоду.

"Захвалио бих Црвеној звезди на великом спектаклу и борби у финалу, успех је још већи када се зна колико велики клуб смо победили. Желим да Звезда у наредном периоду опет уђе у друштво 16 најбољих у Европи", закључио је Бокан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво