Нови рекорди Хардена и Хјустона, Мичел и Јута настаљају да плешу

Кошаркаши Хјустона савладали су Минесоту Тимбервулвсе српског репрезентативца Немање Бјелице резултатом 119:100 и тако стигли до предности од 3:1 у плеј-офу Западне конференције. До истог резултата у серији дошла је и Јута Џез после победе над Оклахома Сити Тандером резултатом 113:96.

Рокетси су тријумфовали захваљујући сјајној трећој деоници у којој су дали 50 поена, што се у доигравању није десило чак 56 година, и сада се налазе на корак од конференцијског полуфинала.

Минесота је први тим који је једну четвртину меча плеј-офа изгубио са 30 поена још од када су Атланту Хоксе, у мечу одиграном 1986. године, Бостон Селтикси шутерски надвисили са 36:6 у трећој деоници пете утакмице полуфинала Истока. 

Упркос лошем почетку меча Џејмс Харден је на крају убацио 36 поена. Пратио га је Крис Пол са 25, док је код "вукова" најбољи био Карл-Ентони Таунс са 22 постигнута поена.

Џејмс Харден и Крис Пол збирно су постигли 37 поена у трећој деоници, што је највише откако су саиграчи. Харден је постигао 22 поена, што је уједно и рекорд Рокетса када су у питању поени постигнути у једној четвртини у једном плеј-оф мечу.

Српски кошаркаш Немања Бјелица за 16 минута уписао је седам поена, три скока и по асистенцију и украдену лопту.

Такође на Западу, Јута је близу да елиминише Оклахома Сити. Поново је дуел обележио руки Џезера Донован Мичел са 33 поена. Донован Мичел је тако постао први руки Јуте, после Карла Мелоуна, који је постигао најмање 30 поена у плеј-офу. Мелоун је постигао 31 поен у мечу у Даласу 20. априла 1986. године.

Велику помоћ имао је у Џоу Инглсу са 20 поена и Рудију Гоберу са 16 поена, док је код домаћина Пол Џорџ имао 32 постигнута поена поред свог имена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво