Богдановић спектакуларан у победи над Кливлендом, Милвоки победио Бостон

Индијана Пејсерси су повели у првој рунди плеј-офа против Кливленд Кавалирса, после победе над екипом из Охаја резултатом 92:90, понајвише захваљујући сјајној партији Бојана Богдановића. Милвоки узвратио ударац Бостону и преполовио предност Селтикса из Масачусетса (116:92).

Кавалирси су током већа дела сусрета били бољи ривал, имали су предност која је у једном тренутку износила и читавих 17 поена (57:40), али су напослетку ипак поражени.

Џеј Ар Смит је имао прилику – истина, не толико добру – да донесе победу свом тиму шутем за три поена, али није био успешан.

Виктор Оладипо је углавном играч који носи Пејсерсе, али овога пута та улога је недвосмислено припала Бојану Богдановићу. Сјајни хрватски кошаркаш је тројком у последњој деоници (вероватно са преко девет метара) најавио период игре у којем су Пејсерси потпуно доминирали, направили серију која им је, испоставиће се, и донела веома важан тријумф.

Богдановић је стао на 30 поена и четири скока. Погодио је седам тројки из девет покушаја. Оладипо је придодао 18 поена, док је Тадеус Јанг меч завршио са 12 поена.

Леброн Џејмс је остварио дабл-дабл учинак сачињен од 28 поена и 12 скокова. Овим је постао десети играч у историји НБА лиге са преко 100 дабл-дабл мечева у плеј-офу најјаче кошаркашке лиге света.

Мало западније и северније, у Висконсину, Милвоки Бакси су стигли до победе над Бостоном којом су поново постали равноправан такмац у серији.

На полувреме Милвоки одлази са предношћу од 25 поена (58:33). Бостон није био ни близу домаћину, успевши тек у једном моменту да приђе на 14 поена заостатка.

Најбољи у тиму који је победио био је Крис Мидлтон са 23 поена и осам скокова. Јанис Адетокунбо, чије је спектакуларно закуцавање обележило вече, имао је 19 поена и пет скокова. Ерик Бледсо поред свог имена има 17 поена, колико и Џабари Паркер.

Ал Хорфорд је био бољи од осталих у екипи Бостона са 16 поена, а пратио га је Грег Монро са 15 поена, али и 12 скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво