Фенербахче на корак до фајнал-фора, Олимпијакос изједначио

Кошаркаши Фенербахчеа повели су са 2:0 у четвртфиналној серији Евролиге, пошто су и у другом мечу у Истанбулу савладали екипу Басконије са 95:89. Олимпијакос савладао екипу Жалгириса са 79:68 и изједначио на 1:1 у серији.

Фенербахче је на свом терену и други пут у неколико дана савладао екипу Басконије и приблићио се пласману на фајнал-фор, који ће ове године бити одржан у Београду.

Екипа Жељка Обрадовића кључну предност направила је у првој половини последње четвртине, када су серојом од 12:0 сломили противника.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бред Вонамејкер са 19 поена, док је Јан Весели додао 16. Никола Калинић постигао је 11, а Марко Гудурић шест за екипу Жељка Обрадовића.

У екипи Басконији најбољи је био Мет Џенинг са 17, док је Венсан Појрије додао 14.

Трећи меч четвртфиналне серије игра се у Виторији у уторак, а на фајнал-фор ће се пласирати екипа која прва забележи три тријумфа.

Олимпијакос је савладао екипу Жалгириса са 79:68, ћиме је екипа из Пиреја изједначила у серији на 1:1.

Црвено-бели су одлично одиграли прво полувреме, имали девет поена предности после 20 минута игре, да би се гости из Литваније вратили у живот и изједначили пред улазак у последњу деоницу.

Олимпијакос је онда појачао одбрану, дозволио противнику само један поен у првих пет минута, па победа на крају није дошла у питање.

Трећи меч ове серије такође се игра у уторак, у Каунасу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво