Почео НБА плеј-оф: Вориорси силовити, брејк Пеликанса

Кошаркаши НБА шампиона Голден Стејт вориорса сигурном и убедљивом победом против Сан Антонија од 113:92 отворили су плеј-оф најјаче лиге света. Тријумфи за Торонто и Филделфију, брејк Њу Орлеанса у Портланду.

Почело је! Након веома узбудиљиве регуларне сезоне, ноћас је почело доигравање у најквалитетнијој кошаркашкој лиги света, уз победу актуелног шампиона.

Голден стејт је на свом терену неочекивано лако изашао на крај са Спарсима - 113:92. Меч који су "ратници" играли у испуњеној "Оракл арени" без Карија практично је решен у првом полуверемену, када су домаћи играчи већ имали 15-20 поена предности.

На крају, Клеј Томпсон са 27 и Кевин Дурент са 25 најефикаснији и најзалужнији за победу, док је у тиму из Тексаса Руди Геј убацио 15.

Првопласирани тим Истока, Торонто репторси, коначно су, после 10 година, добили први меч у плеј-офу. Сваладани су Визардси из Вашингтона резултататом 114:106.

Најефикаснији играчи у оба тима постигли су по 23 поена - Серж Ибака и Џон Вол.

Филадефија је у силовитом ритму дошла до победе нада Мајамијем од 130:103, остваривши тако 17 уазстопну победу.

Расположених Сиксерса било је неколико - Редик 28, Белинели 25, Шарић 20, док је Иљасова уз 17 кошева имао 14 скокова, а Бен Симонс уз такође 17 поена забележио 14 асистенција.

Код Хита бољи од осталих Кели Олиник са 26.

Изненађење вечери и једини брејк првог дана направили су Њу Орлеанс пеликанси, тако што су у "Мода центру" у Портланду били бољи од домаћих Трејлблејзерса - 97:95. 

Пословично најбољи био је Ентони Дејвис, који је убацио 35 понеа и ухватио 14 скокова, а највећа подршка му је био Џру Холидеј са 21 поеном.

У домаћем тиму Си-Џеј Мекалум 19, Демијан Лилард поен мање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво