Звезда не игра четврти меч против Будућности, ипак одлука није коначна

После састанка са комесаром за суђење АБА лиге Изтоком Ремсом, челници Црвене звезде нису одустали - црвено-бели неће играти четврти меч финалне серије плеј-офа против Будућности у „Морачи“, сазнаје Блиц. Сусрет је требало да се игра од 21 час. Ово није коначна одлука Звезде, али мале су шансе да црвено-бели вечерас изађу на паркет.

Црвено-бели су незадовољни суђењем у финалној серији. Председник Небојша Човић је после трећег дуела најавио да Звезда највероватније неће играти четврти меч у хали „Морача".

Очигледне судијске грешке и и лош третман у Подгорици навело је црвено-беле да добро размисле да ли вреди играти под оваквим условима. После сасанка са Ремсом одлучено је да Звезда не игра меч.

"Ми смо имали састанак са Изтоком Ремсом, директором такмичења Крешимиром Новоселом и спортским директором Жарком Чабаркапом. Дали смо им секвенце оружане пљачке, којом је координирао судија промењеног идентитета Јавор. Сад се зове Јавор. Ради се о судији из Евролиге који је такав какав је и који је од прве секунде направио такав амбијент. Довели су нас у ситуацију у којој нема ни сврхе ни разлога узбуђивати се ни ти учествовати у једној фарси која се као сценарио прави од октобра 2017. године. То је Бокан вешто одрадио ширећи свој утицај и комбинујући, с обзиром да он зна да нас је покрао, али не очекујем да је храбар да то и призна", изјавио је председник црвено-белих Небојша Човић, преноси портал Блиц.

"Очекујем експертизу, да ту експертизу потпишу да је све регуларно, па да их ми тужимо, јер се овде не ради о два бода, већ и о материјалној штети. А знате да екран и телевизије не могу да лажу" додао је Човић.

Наводи да је одлука да екипа не изађе на терен "готово па коначна".

"Ми смо близу тога да донесемо ту одлуку, јер нема сврхе да им кваримо славље. А и не бих да поново долазим у халу, па да нас гађају шунком, пробајући да провоцирају Омића не заборављајући да они имају Шеховиће. Дан је дугачак, има времена за одлуку, прво да погледамо како је прошао меч Будућност - Зета, а онда и да испратимо дерби.", додао је Човић.

Звездин председник је био јасан по питању још неког контакта са руководством АБА лиге у току дана.

"Немам шта да контактирам с њима, једино што размишљам да се повучем са места председавајућег и то ћу вероватно и урадити. Нећу да учествујем у лоповским стварима. Ја спорт доживљавам на други начин, у спорту сам скоро 50 година, нисам приучени спортиста, прошао сам све фазе, све ово ми је ружно".

Човек сам који води порекло из Црне Горе и нисам никад доживео већи степен мржње него у петак увече. И то од запослених Боканових људи, он је примљен са највећим почастима у Београду, седео је у ВИП ложи. Седео сам и ја у њој, али су ми псовали и оца и мајку, али све је то случајно што се догађа у петак, суботу, а можда и у недељу. Па нећу да кварим изборне резултате и Боканову кандидатуру за градоначелника Подгорице. Не осећам се угроженим, али та мржња је невероватна", закључио је Човић. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво