Пораз Звезде у Подгорици, Будућност на корак до титуле

Будућност – Црвена звезда 78:77. Кошаркаши Будућности савладали су у препуној "Морачи" екипу Звезде и повели са 2:1 у финалној серији, која се игра до три победе. Четврти меч на програму је већ у суботу (21), а Звезди је неоподна победа, како би обезбедила пети меч у Београду.

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у "Морачи" (78:77), у трећој утакмици финалне серије плеј-офа Јадранске лиге, па ће црвено-бели морати у суботу да славе на гостујућем терену, како би обезбедили пети меч у Београду.

Прво полувреме у препуној "Морачи" донело је праву евролигашку кошарку са великим бројем поена. У таквој игри боље се снашла Звезда, која је на полувреме отишла са пет поена предности (47:42).

Колико је меч био неизвестан довољно говори чињеница да је први тајм-аут на мечу затражен тек на мање од четири минута до краја полувремена.

У наставку је виђена потпуно другачија слика. Много боље одбране на обе стране проузроковале су мали број поена, што је више одговарало домаћој екипи, која је, упркос доброј игри Фелдина и Омића, успела да минималну предност сачува до самог краја.

Имали су црвено-бели напад за победу, али је прво Фелдин промашио шут за три поена, док је, после офанзивног скока, Лесор неспретно реаговао и није успео да убаци лопту у кош. 

Подгоричани се сада налазе само на корак до историјске титуле. За то им је потребна још једна победа, а прилику за то ће имати већ у суботу, када је на програму четврти меч, такође у Подгорици.

С друге стране, Звезда у суботу мора да тријумфује, како би серију вратила у Београд, где би се у том случају играо одлучујући меч у понедељак.

Будућност је до победе поново предводио Немања Гордић са 17 поена, Зоран Николић додао је 12, а Ивановић, Баровић и Гибсон постигли су по десет поена.

Фелдин је био најефикаснији у Звездином тиму са 19 поена, поен мање додао је одлични Омић, док се Рочести зауставио на 12.

Овако је протекао меч у Подгорици:

21.42 – Крај меча, Будућност је победила Звезду са 78:77.

Имала је Звезда два шута у последњим тренуцима меча, али је прво Фелдин промашио тројку, а онда и Лесор "из одбојке". 

21.38 – Ушли смо у последња два минута меча, Будућност води 77:75.

21.32 – Средина игре у последњој четвртини, нерешено је 73:73.

Погодили су црвено-бели две тројке у последњем делу (Рочести и Добрић), док домаћи све теже налазе пут ка кошу Звезде.

21.21 – После три четвртине Будућност води 68:64.

Пробудио се Никола Ивановић, који је погодио тројку у финишу треће деонице и донео предност Подгоричанима. У Звезди и даље расположени само Фелдин и Омић.

Црвено-бели су без тројке у другом полувремену, што се у великој мери одражава на резултат. Ипак, очекује нас занимљива последња четвртине.

21.07 – Средина игре у трећој четвртини, Звезда има минималну преност 56:55.

Много боља одбрана на обе стране у другом полувремену, Звезда "живи" од шутева Фелдина, који је већ стигао до 17 поена, уз само један промашај из игре. Омић је одличан са 14, док на другој страни Зоран Николић има 12, а Гордић и Гибсон по 10 поена.

20.56 – Настављен је меч у "Морачи".

20.41 – Полувреме у "Морачи", Звезда води 47:42.

Распуцао се Џејмс Фелдин, који је већ постигао 14 поена (тројке 4/5), док је поново одличан Омић са 10. У екипу Будућности поени нешто боље распоређени, чак десет играча се уписало у листу стрелаца – Гибсон најефикаснији са седам поена.

Црвено-бели шутирају тројке 6/15, Будућност 3/9, али Звезда је много успешнија у шуту за два поена (13/15), а гости из Београда боље стоје и у скоковима и асистенцијама. 

20.30 – На средини смо друге четвртине, сада Звезда води 35:34.

Почели су црвено-бели да погађају споља, али су направили већи број фаулова, па Будућност велики број поена постиже са линије за слободна бацања.

20.18 – После прве четвртине, Будућност води против Звезде 24:23.

Обе екипе играју у налетима, и једни и други направили су серију од 8:0, па је резултат после првих десет минута у егалу.

Звезда лоша у шуту за три поена (2/8), Будућност има више скокова и асистенција, али су црвено-бели без промашаја у шуту за два поена (7/7).

Фелдин и Рочести постигли су по пет поена за Звезду, на другој страни Гордић најефикаснији са шест. 

20.08 – Бољи почетак меча за домаће, који на средини прве четвртине воде са 16:10.

20.00 – Почео је меч.

19.59 – Ускоро ће почети меч у препуној дворани "Морача".

19.58 – И у трећем мечу финалне серије Звезда неће моћи да рачуна на Немању Дангубића и Перу Антића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара