Жалгирис славио у Пиреју после продужетка, познати парови четвртфинала

Кошаркаши Жалгириса савладали су као гости екипу Олимпијакоса са 86:85 после продужетка, у мечу последњег 30. кола лигашког дела Евролиге. Реал на свом тетрену савладао екипу Бамберга (106:86) и поставио коначан пласман екипа пред дуеле у четвртфиналу.

Олимпијакос је забележио четврти пораз у последњих пет мечева у елитном такмичењу, а Жалгирис је новом победом дефинитивно заузео шесто место после лигашког дела такмичења.

Победоносни кош у Пиреју постигао је Паулијус Јанкунас пет секунди пре краја продужетка, да би Спанулис покушао уз звук сирене, али безуспешно.

Олимпијакос је на полувремену имао убедљиву предност (43:31), али су гости из Литваније одличном игром стигли до преокрета, па је продужетак домаћину донео Вилћер.

Најефикаснији у победничком тиму био је Брендон Дејвис са 18 поена, Јанкунас је додао 15, а српски репрезентативац Васа Мицић меч је завршио са пет поена, три скока и две асистенције.

Олимпијакос је предводио Спанулис са 16 поена, док је Никола Милутинов уз 15 поена имао и девет скокова.

У утакмици без резултатског значаја, Валенсија је на свом терену савладала екипу Макабија са 87:84.

У последњем мечу 30. кола, Реал је на свом терену савладао екипу Бамберга са 106:86, па су познати сви парови четвртфинала Евролиге.

За место на Фајнал-фору у Београду бориће се:

(1) ЦСКА – (8) Химки

(2) Фенербахче – (7) Басконија

(3) Олимпијакос – (6) Жалгирис

(4) Панатинаикос – (5) Реал

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара