Срби у борби за плеј-оф на "дивљем Западу"

Западна конференција НБА лиге ове године интересантнија је него претходних. Борба за место у плеј-офу је велика а у њој учествују у српски кошаркаши Немања Бјелица, Никола Јокић, Милош Теодосић и Бобан Марјановић. Како сада ствари стоје, у доигравање ће само "Бели".

Минесота је у утакмицама за место у плеј-оф лишена једне од звезда, Џимија Батлера, али управо та његова повреда отворила је место за Бјелицу у стартној постави, коју он и више него добро користи (углавном двоцифрени поентерски учинци, уз солидан број ухваћених лопти).

"Тимбервулвси" су тренутно на седмом месту Западне конференције са скором 42-31, уз две и по победе мање од трећепласираног Портланда, и две победе више од Денвера, који је први "испод црте".

"Нагетси" (тренутно на 40-33), у чијим редовима много тога зависи од Николе Јокића, такође имају жељу да коначно заиграју и после априла, и у наредних девет утакмица колико им је преостало до краја регуларног дела морају да остваре број победа који ће бити за један више од Јуте, која тренутно заузима осму позицију са 41-32.

На десетом месту, са утакмицом мање од претходно поменутних ривала и односом 38-34, налазе се Клиперси српских репрезентативаца Милоша Теодосића и Бобана Марјановића, који такође гаје наду да после великих промена у играчком кадру између две сезоне и током текућег првенства, ипак могу међу осам.

Да ситуација буде још неизвеснија, ту су и Сан Антонио Спарси на шестој позицији са 43-30, Њу Орлеанс на петој са истим скором и Оклахома сити на четвртом са победом више (44-30).

Летимичан поглед на распоред уз консултовање са тзв. напредном статистиком говори нам да најтежи посао чека Денвер, који има најзахтевнији распоред до краја у целој лиги, а тек у нешто мало бољој ситуацији су Клиперси (седми најтежи распоред).

Дакле, не би било велико изненађење да учесници плеј-офа буду баш ови тимови који су тренутно на тим позицијима, а да се сезона за Теа, Бобија и Јоку заврши већ у априлу, као што ће то бити случај са Богданом Богдановићем, чији Сакраменто Кингси одавно немају плеј-оф брига, већ су концентрисани на драфт лутрију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара